Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Amylistisk?

Spørsmål

Hei. Hva vil d si at jeg er før amylistisk før å få svar på prøve av folat? Hemoglobin er på 14,7.

Svar

Hei.


Jeg har aldri hørt ordet amylistisk før, og finner det heller ikke i noen ordbok. Dersom det er en skrivefeil fra din side, så klarer jeg dessverre heller ikke å gjette hva det være allikevel, og da blir dette vanskelig å svare på. En annen ting er at det skulle ikke være noen problemer med å få svar på folatverdier, av noen som helst egenskap ved personen det gjelder, så da skjønner jeg enda mindre av dette.

Men du har jo blitt fortalt dette av noen, -kanskje legen din? Derfor synes jeg du skal spørre den som sa dette, om hva han/hun mente, og hva det gjelder, det er nok eneste måten å få svar på det du lurer på her. Og samtidig vil du jo få rede på hva du egentlig er ("amylistisk") siden det ikke er noe eksisterende ord.

Jeg beklager at jeg overhodet ikke kan svare deg på dette, men håper at jeg samtidig har fått forklart deg hvorfor. Men det er ugreit å gå rundt å lure på slike ting, og det er garantert lett å få svar på hva dette dreier seg om, ved å spørre legen din eller den som har sagt dette til deg, så gjør det.

Ha det bra.