Akutte ryggsmerter

Spørsmål

jeg har ryggplager har hatt siden onsdag
ka jeg skal gjøre. jeg har hatt så vondt at jeg har måtte skulke skolen... har ikke vært hos lege.. ka legen gjør men pasienter med dårlig rygg? håper du kan svare fortest mulig...

Mann, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Legen vil undersøke ryggen din og nerve/muskelfunksjon i rygg og ben. Muligens vil han også undersøke følelsen i huden på bena/lårene.

Ryggen undersøkes ved at du skal stå rett på gulvet, deretter bøye deg i forskjellige retninger, stå på tå og hæler, samt sitte på huk og rette deg opp igjen. Dette vil gi legen et inntrykk av kraft i muskulaturen, eventuelle skjevheter og hvor i ryggen smertene sitter.

Legen vil la deg ligge på en benk og så løfte et og et ben. Dette kalles Lasegues prøve og sier noe om det er en nerverot i klem i ryggen eller ikke.

Legen vil selvfølgelig også spørre deg ut om symptomer og sykehistorie.

Legen vil på grunn av dette kunne gjøre seg opp en mening om dette dreier seg om en nerverot i klem (isjias) eller om det er muskelsmerter det dreier seg om (lumbago).

Andre aktuelle diagnoser kan være nyrestein, urinveisinfeksjon, brudd i ryggen, betennelse i bukorganer.

Deretter vil sannsynligvis legen gi deg råd for hvordan du skal bruke ryggen din, kanskje gi deg resept på medikamenter som kan skynde på tilfriskningen i ryggen, og du kan få en sykemelding/legeerklæring til skolen på at du har plager som forhindrer deg fra å møte opp.

God bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-