Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Akutt muskelskade under fotballtrening

Spørsmål

Hei! Jeg spilte en fotballkamp i går. Jeg tok en full spurt ned til sidelinjen og kastet deretter høyre beinet i full kraft framover for å hindre innlegget til motspilleren. Jeg kjente smertene med en gang og det rykket til i hele låret. Da jeg reiste meg sviktet høyrefoten delsvis de første sekundene. Etterpå kunne jeg gå og det går greit å gå nå, men jeg kjenner det godt om jeg tar lange steg eller bøyer meg. Det gjør veldig vondt når jeg trykker på lårbicepsen, baksiden av låret. Jeg kjenner det også litt i setefestet/hofteparti. Det som bekymrer meg er at musklene på undersiden av låret er blitt mykere enn på det andre, friske låret. Jeg klarer ikke å stramme den skikkelig hard. Kan det da være en muskelfesteavrivining/ødelagt muskel som eller er det bare muskelfibre som er revet over som gror av seg selv? Bør jeg ta MR eller røntgen? Hilsen mann på 40.

Svar

Du gir en god situasjonsbeskrivelse av skadeøyeblikket; symptomene du presenterer synes å stemme godt med funn en gjør ved delvise overrivninger/ rupturer i muskulatur etter en akutt overbelastning.
Du nevner eksplisitt bøyemuskulaturen i kneet og mye taler for at skaden kan lokaliseres til denne, dvs. til musculus biceps femoris,
Slik du beskriver tilstanden din dagen etter skaden, virker det som om du kan ha skade i selve muskelbuken såvel som i utspringet for muskelen i nedre/bakre del av bekkenet.
Mitt beste råd er at du, om mulig, kontakter en idrettsskadeklinikk eller lege/ fysioterapeut som har mye erfaring med idrettsskader. Mange fotball-lag har slike medisinske kontaktpersoner.
Om du har tilgang til ergometersykkel, kan lett "padling" med minimal motstand forsøkes så lenge det ikke gir smerter under eller like etter
en 8-10 minutters økt. Gir det smerter, avbryter du aktiviteten.
Men som sagt: Få dette vurdert mhp. et treningsopplegg tilpasset skadegraden.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-