Akeulykke: Strekk i nakken

Spørsmål

Hei, hadde en liten akeulykke for 3 dager siden hvor det ble en skikkelig strekk i nakke skulderparti. (landet på hodet/nakke) Nakkevondten har stort sett gått over, men jeg har ilende smerter ned mot høyre skulder og overarm i spesielle posisjoner. Kan og kjennes ut som musklene kramper seg. Verst når jeg sitter med albuen i 90 grader ut fra kroppen. Som når jeg sitter og skriver på tastatur. Vaske seg i ansiktet er og veldig smertefullt, ta på seg sokker etc. Går bra å ta på sokker om jeg ligger på ryggen. Ellers ingen spesielle bevegelser som utløser smerte. Kan bevege skulderen fritt. Min kone sier jeg er litt hoven oppå skulderen der jeg har vondt. Er dette bare en kraftig strekk av sener/muskulatur i skulderfeste etc eller kan det være noe mer? Tygger paracet og ibux for å holde det i sjakk.
Er ellers en frisk og rask mann på 32 år.

Svar

Hei.

Jeg synes dette høres ut som en forstrekning av muskler i nakken, evt litt avrivning av enkelte muskelfibre. Slike ting går over av seg selv med tid. Du har ikke symptomer utover i armen og hånden, hvilket kunne ha pekt i retning av en skade på selve nakken og nerver ut i armen, slik jeg tolker det du skriver.

Unngå belastende aktiviteter i en tid fremover, og så lenge det blir sakte men sikkert bedre, kan du se dette an. Skulle det imidlertid ikke inntreffe en gradvis bedring, eller om du skulle bli verre, så bør du heller oppsøke lege.

PS la være å ta Ibux, som kan øke blødningstendens i evt overrevet muskulatur. Bruk heller maxdoser av Paracet : 1000 mg x 3-4.

God bedring.