16 åring med to ukers slapphet og sykdomsfølelse

Spørsmål

Hei
I det siste har ikke kroppen min vært som den pleier. Jeg er ofte sliten og trøtt, til og med så legger jeg meg i 9-10 tiden hver dag. Så jeg får nok søvn. Etter jeg spiser blir jeg ofte kvalm, sliten og en slags feberfølelse. På skolen og hjemme blir jeg ofte veldig varm og sliten. På skolen hender det også at jeg blir svimmel og kokvarm og føler jeg skal få heteslag, det er en helt rar følelse. Jeg har hatt det slik i cirka 2 uker nå, alt var helt fint før disse to ukene.

Kan det være jeg har kyssesyken? Hva kan dette være?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du er en ung jente på 16 år med cøliaki, men ellers ingen kjente sykdommer, såvidt jeg forstår. De siste to ukene har du ikke vært i form, med symptomer i form av blant annet trøtthet, kvalme, slitenhet, svimling osv.
Du spør om det kan være kyssesyken.
Det kan jeg naturligvis ikke utelukke, men den gir vanligvis sår hals, feber og elendig almentilstand i tillegg, men vi vet også at svært mange sykdommer kommer i mer utypiske varianter også.
Men samtidig som at det er en mulig diagnose, må det nevnes at det er egentlig bare en tilfeldig gjetning, for dette kan jo i utgangspunktet skyldes usedvanlig mange andre mulige årsaker.

De fleste sykdommer kan nok gi f.eks. slapphet og mye av det du plages med, så for å finne ut av årsaken her, må du til legen din for å bli undersøkt og utredet. Det synes jeg du skal gjøre, om ikke dette begynner å gå over av seg selv nå snart.
Jeg synes også at det er viktig at du får sjekket om du har normale nivåer av vitaminer og mineraler m.v., siden du har din tarmsykdom og har lagt om kostholdet. Sjekk deg også for lavt stoffskifte, jernmangel, blodprosent. Kyssesyke sjekkes også med en blodprøve.

Lykke til og god bedring.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-