Svimmelhet og nakkesmerter

Spørsmål

Svimmel , stiv nakke og skuldre.

Hei!

For ca 1 uke siden er jeg plutselig blitt plaget av å være svimmel / ør i hodet og veldig stive skuldre og nakke. Plagene er helt klart værst når jeg sitter og særlig når jeg sitter foran en pc skjerm. Har vært på jobb ett par dager nå og føler meg helt grei når jeg står oppreist å jobber med noe men så fort jeg setter meg foran pc`n så er plagene tilbake. Synet har også til tider vært noe tåkete. Begynte selvfølgelig å tenke på dette med hjernesvulst men det hadde vel kanskje gitt flere symptomer enn dette?

Mann, 25 år

Svar

Hei.

Spørsmålet ditt høres mer ut som et spørsmål om arbeidssituasjon. Sånn som du beskriver situasjonen din ville jeg anta at du har en arbeidssituasjon der du jobber under press/stress - spesielt ut fra at du beskriver stive skuldre og nakke. Det at du også beskriver at synet til tider er noe tåkete er noe som får meg til å anta at du tilbringer en del tid foran datamaskinen.

Det første jeg vil oppfordre til er at du tenker over hvordan arbeidsstillingen din er, både foran PCen og generelt. Sitter du i en avslappet stilling med skuldrene "hengende" ned eller spenner du deg? Stopp opp et øyeblikk og vurder arbeidssituasjonen din.

På samme måte ville jeg også se det som rimelig at følelsen av tåkesyn oppstår foran PC'en som en spenning. Kan det være du ikke har samme tåkefølelsen gående rundt på fritiden eller foran en TV?

I så måte tror jeg beste anbefaling vil være å prøve små avspenningsøvelser, som for eksempel å stoppe opp og strekke seg, reise seg opp og riste litt løs av og til. Det tar bare et halvt minutt. Det viktigste er like fullt å være bevisst på at du spenner deg og prøve å holde oppmerksomhet på å være mer avslappet - du kan fortsatt gjøre en like god jobb.

Skulle dette ikke være tilfellet, ville jeg oppfordre deg til å ta kontakt med fastlegen for en mer grundig undersøkelse.