Jobben gjør henne syk

Spørsmål

Hei. Jeg er en 30 år gammel jente som sliter på jobben. Jeg begynte i denne stillingen i fjor høst men har nå sagt opp. Jeg passer absolutt ikke til denne type jobb (salg) og har virkelig kjent det på kroppen omtrent siden jeg startet. Fikk bla magesår etter et par måneder.
Jeg samarbeider dårlig med sjefen da han er uklar i beskjeder som gis, ikke følger opp det han skal, forventer mer enn det som er naturlig, holder ikke det han lover, og våre personligheter går absolutt ikke sammen. /Krangler/ stort sett hver dag.
Har flere kollegaer som har kommentert min /tilstand/ og som lurer på om det er noe galt.
Jeg har blitt likegyldig i forhold til jobben, sover dårlig - men allikevel vanskelig for å stå opp, gruer meg til å gå på jobb selv når sjefen ikke er der, muskelsmerter i nakke, rygg og korsrygg, kvier meg for å ta telefonen og snakke meg kunder.
Dette sliter på familien min også, siden jeg er totalt mentalt utslitt etter en dag på jobb, og må bruke helgene til å ta meg inn igjen. Har 2 måneder igjen før jeg begynner i ny jobb, men jeg vet ærlig talt ikke om jeg holder ut.
Hva kan jeg gjøre for å få en letter hverdag?
Kan jeg bli sykemeldt i oppsigelsestiden på grunn av dette?
Eller må jeg bare bite det i meg og håpe at jeg ikke møter veggen i løpet av de to neste månedene?

Kvinne, 30 år

Svar

Hei og takk for spørsmålet ditt!

Så bra at du har funnet et annet arbeid, som du tror du vil trives med.
Det er alltid en ekstra vond situasjon når man innser at man ikke lenger trives med jobben. I ditt tilfelle er litt din skyld, som ikke egner deg for salg og litt sjefens skyld.
Hvis et arbeidsforhold fører til sykdom, har du rett til sykemelding. Dette kan også til en viss grad tillempes. til å omfatte forebyggelse av sykdom. Selv om det er arbeidsplikt i oppsigelsestiden, så har man fortsatt rett til sykeytelser.
I ditt tilfelle synes jeg det er grunnlag for å ta dette opp med legen din, slik at du ikke risikerer å møte veggen i løpet av de neste to måneder.

God bedring og lykke til i ny jobb!