Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hvordan skal jeg håndtere problemer på jobb?

Spørsmål

Hei
Jeg har over tid ikke hatt det greit på jobb! Nå har jeg fått en psykisk knekk (bare gråter). Har ikke vært sykemeldt for dette tidligere. Har mye hodepine,er ukonsentrert, sover ikke , og jeg er svimmel. Jeg er en sprek 61 åring. Men det er ikke lett å få ny jobb. Det er godt for langt og jeg vil kontakte legen min til uken, da jeg har fri noen dager nå...! Hva mener du man skal gjøre i en sånn situasjon. Har snakket med sjefen min, men hun gjør ingen ting. Håper på raskt svar.

Svar

Hei,

du skriver at du ikke har hatt det greit på jobb over tid, men at du ikke har vært sykmeldt tidligere for dette. Det høres ut som du virkelig har prøvd å stå og å holde ut i en situasjon som du oppfattet som vanskelig. Du har prøvd å snakke med sjefen din, men føler at du ikke er blitt møtt siden det ikke har skjedd enn endring. I tillegg kjenner du på alderen din og virker fortvilet over at du føler at du ikke har muligheten til å bytte jobb.

Dessverre spesifiserer du ikke problemet ditt slik at det blir vanskelig å gi deg råd, men jeg skal allikevel prøve:
For det første er det en meget god fremgangsmåte du har valgt ved å kontakte fastlegen din.
Du spør hva som kan hjelpe i en slik situasjon:

Formelt sett kan det lønne seg å koble inn tillitsvalgt som kan se sammen med deg og sjefen din på problemene dine og hjelper dere til å finne en mulig løsning for dette.
For helsen din er det viktig at du får orden på søvn din igjen siden manglende søvn kan bidra til både hodepine, manglende konsentrasjon og svimmelhet.
Jeg anbefaler deg å avsette 30 minutter hver dag som "bekymringstid" der du setter deg ned og befatter deg med all de bekymringstankene som kommer og skriver dem ned, helst på ettermiddagen slik at hodet er "tom" for bekymringer når du skal legge deg.

Det er dessuten anbefalt at du setter av en tid for deg selv hver dag, for eksempel en time som bare er "din" hvor du kan gjøre hva du vil og ikke må ta deg av krav andre stiller til deg.
Dessuten bør du lytte til kroppen din og prøve å dekke dens behov.
Selv om jeg regner med at du føler seg sliten og vil helst kun sitte på sofaen etter jobben vil jeg anbefale deg å ta deg noen gå-turer ut i naturen der du kan prøve å slappe av.

Jeg ønsker å påpeke at det er allikevel viktig at snakker med fastlegen din, så ikke avlys timen bare fordi du har fått råd her. Fastlegen kan hjelpe deg på ulik vis både i møte med arbeidsgiver og med symptomene dine.
Jeg ønsker deg god bedring og lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-