Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bråvåknet med panikk og pustebesvær. Angst eller angina?

Spørsmål

Min mann har den siste tiden BRÅVÅKNET i full panikk, med hånda på hjertet. Pustebesvær og ser virkelig ut som om vi må ringe ambulanse øyeblikkelig, helt til han får roet seg. Han er ikke plaget av angst i hverdagen idet hele tatt. Han tok søvnapne testen for 2år siden, ingen utslag, og mener han og sov hjemme med noen ledninger rundt omkring på brystet, hvor det ble konstantert at han hadde dobbelt slag. Han er ikke overvektig. Røyker og normalt inntak av alkohol. 39år. Er ikke veldig aktiv men heller ikke stillesittende på fritiden. Blodbildet hans (sist) så helt fint ut. Burde han kanskje be legen ta alle (henvise) testene på nytt? Det er veldig skremmende, og leser da for eksempel om nattlig angina.

Mann 39
Svar

Hei! 

Beklager seint svar men jeg har vært svært opptatt det siste døgnet. Du beskriver at diN mann bråvåkner og har pustebesvær . Det gir seg når han har roet seg ned. Det er en panikkartet tilstand. Han er utredet for søvnapné og har vært hjerteutredet for hjerterytne forstyrrelse. Han har normale blodprøver.

Ut fra det du beskriver vil jeg tro at det mest sannsynlige er en angsttilstand. Dette gjør det ikke nødvendigvis enklere. Man må da forsøke å finne ut årsaken til dette. Det kan være nyttig å gå til fastlegen, som kjenner ham godt. Han har jo gjort utredninger tidligere som alle har vært normale. Dette ka fortelle meg at din mann nok har en angst for  sykdom . Problemet med angst er at man ikke kan sette fingeren på hva som er årsaken. Men blir på mange måter overrasket selv over sin egen atferd. Dette i motsetning til redsel, når man vet hva man er redd for. Jeg ønsker dere lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-