Trenger legeutredning, ikke mulig å vurdere over nett

Spørsmål

Hei, nå begynner jeg å bli bekymret. Har hatt sikksakker på øynene 3-4 ganger i uken siden oktober.(migrene med aura) Før hadde jeg kanskje dette tre til fire ganger i året. Jeg har også disse månedene hatt brennende verk i høyre side, der nyren ligger. Jeg fikk dette etter en urinveisinfeksjon. Jeg er omsider blitt henvist til CT av nyrer og bekken, men er nå utålmodig og trenger svar. Virker som om denne verken trigger migreneanfallene. Jeg har også veldig lav puls syns jeg. Når jeg ligger på benken om kveldene ligger den på mellom 47 og 52 slag i minuttet. Jeg føler også jeg blir svimmel og tung i hodet av dette. Har hatt søvnvansker siden oktober og tar Imovane for å få sove. I tillegg har jeg hatt to kraftige penicillinkurer i denne perioden for en bakterie i magen. Føler et trykk i brystet
(ikke vondt ) så tror kanskje dette mer kommer av angst for hva som feiler meg. Den siste måneden har jeg også fått smerter i ankel og tåleddet, samt en hvit liten klump på stortåa. Har googlet meg fram til at det kan være urinsyregikt, men det virker ut som er en " gammelmanns" sykdom, eller dårlig livsstil. Jeg er verken gammel mann, eller har dårlig livsstil. Før jeg ble syk, trente jeg faktisk 3 ganger i uka og spiste sunt. Jeg er i full jobb, men det begynner å tære på nå. Kjenner jeg er så sliten og deprimert av dette, at det går ut over konsentrasjon og væremåte for meg. Jeg har ikke trent på tre måneder og kjenner jeg knapt orker å gå tur. Føler rett og slett at hele høyre siden min er betent. Da fastlegen min gikk av med pensjon, fikk jeg tildelt en fastlege som ikke hadde tid til alle hans pasienter, så jeg byttet lege. Det var nok ikke så lurt for denne legen er veldig sær og ignorerer symptomene jeg beskriver. Han skriver bare ut nye Imovane så jeg får sove. Han har omsider henvist meg til CT da, så vi får se . Håper likevel dere kan gi meg et svar så jeg slipper å gruble mer. På forhånd takk

Svar

Hei.

Så uheldig at du har fått deg en fastlege som du synes ignorerer deg. Det bør du nesten gjøre noe med, dvs bytte igjen, eller oppsøke en annen almenlege (du er jo ikke forpliktet til å benytte deg av kun fastlegen din), for du trenger så avgjort en engasjert almenlege som kan hjelpe deg med helseproblemene dine nå. Det må naturligvis starte med diagnostikk, dvs finne ut hva som er årsaken til plagene dine. Når det er gjort, kan det være mulig å finne behandlingsmetoder, medisiner eller hva som måtte hjelpe.

Her beskriver du en rekke komplekse symptomer og helseplager som du ønsker og trenger hjelp for, og du avslutter med at du skriver at du håper at vi kan "gi deg et svar så du slipper å gruble mer".
Jeg skjønner godt dette ønsket og håpet, men jeg må nok dessverre antagelig skuffe deg noe, for vi har jo dessverre ingen som helst mulighet til å nøste i disse symptomene i håp om å finne en diagnose, her over internett, hvor vi ikke kan undersøke deg, ikke kan vi ta blodprøver osv osv.
Du tenker muligens at det ville være mulig å si noe om årsaker til plagene dine / mulige diagnose, utfra "gjenkjennelse av symptomer", dvs at dine symptomer ville "passe" med en spesifikk sykdom e.l. Men slik er det kun veldig sjeldent innen medisinfaget. Det kan f.eks. fungere slik når det gjelder urinveisinfeksjon, at man kan stille diagnosen bare ved å gjenkjenne de typiske symptomene, men i ditt tilfelle er det avgjort ikke slik. Symptomene dine kan skyldes nær sagt hva som helst, og det er overhodet ikke mulig å antyde noen som helst diagnose ved kun å lese dine symptombeskrivelser. Dette beklager jeg, men slik er det bare. Avslutningsvis sammenfatter du problemene dine på en måte, med å si at hele den "høyre siden din føles betent". Jeg skjønner at det er slik du føler og opplever det, men akkurat en slik beskrivelse gir meg ingen konkret mistanker om spesifikke tilstander / sykdommer, eller sagt på annen måte: Det ringer ingen som helst "bjeller" hos meg når jeg leser det.

Det er imidlertid klart at du har behov for tett og god legeoppfølging for dette, for du er jo en relativt ung og tidligere frisk kvinne, som ikke kan fortsette å ha det slik. Jeg er slett ikke sikker på at den CT-undersøkelsen du går og venter på, nødvendigvis vil hjelpe deg i det hele tatt. Mitt råd til deg avslutningsvis er derfor at du enten bør prøve å forklare fastlegen din at du føler deg oversett og ignorert, og at du trenger hjelp, -kanskje gi ham en kopi av din henvendelse til oss? Eller så kan du prøve å bytte fastlege nok en gang, eller oppsøke en annen almenlege. Der er jo private legesentere med privatpraktiserende almenleger i flere av de større byer i landet, hvor du kan bestille time uten at du er "listepasient".

Lykke til.