Svetting i skrittet

Spørsmål

Hei.

Jeg er en gutt på 22 år som har hatt et svært pinlig problem en del år nå (helt siden starten av puberteten).
Problemet er svetting og fuktighet rundt området skrotum/rumpa/pungen. Dette fører daglig til frustrasjon, og ofte må jeg skifte boxer shorts og eller bukse. Jeg prøver å unnga stoler med glatt overflate som det lett lar seg avmerke fukt-merker på. Jeg må og være nøye med å ha bukser hvor fuktighetsmerker ikke vil bli synling på.Det er svært pinlig å ha våt flekk i baken.

Problemet er størst i stressede og fysisk krevende situasjoner, situasjoner hvor det vil være naturlig å svette. Problemet oppstår også når det ikke vil være naturlig, f.eks kalde vinterdager og situasjoner hvor jeg sitter stille og det vil være unaturlig å svette. Jeg kan også i noen tilfeller svette veldig mye i håndflater og på leggene, mye svette på en gang på kort tid.

Alt i alt, så er problemet fysisk men de psykiske virkningen er det som er verst. Problemet fører ofte til at jeg takker nei til tilbud og aktiviteter pga. av av den grunn at jeg ikke vil utsette meg selv for å få fuktige flekker i baken da det er veldig pinlig. Dette resulterer til at jeg føler at jeg "aldri" kan yte mitt beste hele tiden, som f.eks enkelte fysiske jobber og innlede intime kjærlighetsforhold.
Har lest om operasjon av svette kjærtler, pudder, antiperspirant og andre ting som kan bedre sitasjonen min. Jeg håper lommelegen kan fortelle hva jeg bør gjøre med dette problemet, hvem jeg kan oppsøke videre, og helst tips som gjør at jeg blir kvitt problemet.

Jeg har en kronsik sykdom, Ulcerøs Colitt.

Relevante sykdommer/medisiner: Ulcerøs Colitt siden 1998, går på Asacol medisin hver dag. Er ikke overvektig vil jeg tro, men heller ikke altfor tynn. Lenge siden jeg har trent regelmessig.

Mann, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Det er fornuftig av deg å ville gjøre noe med dette, da det åpenbart reduserer livskvaliteten din. Har du tatt det opp med legen din ? Hvis ikke bør du definitivt gjøre det, og vær nå bare klar over at det iallefall ikke bør være pinlig for deg å ta det opp med en lege. Det er jo et ytterst alminnelig problem som du i uansett ikke kan noe for, så overkom evt slike barrierer.

Hvis jeg var deg, ville jeg ha brukt en av de "medisinske deodorantene" som stopper svetteproduksjonen nærmest fullstendig, der hvor du smører det på.
Jeg tenker på f.eks. "Stop 24". Dette vil du nok kunne ha stor nytte av tror jeg. Denne er reseptfri på apotek.
Jeg anbefaler deg å forsøke slik lokal behandling først, da det ut fra det du forteller, høres ut som du har et lokalt svetteproblem, og ikke generelt over hele deg. Og da er det logisk å velge en effektiv lokal behandling, før du begynner å tenke på operasjoner osv.
Du kan forøvrig lese mer om kirurgisk behandling av svetteproblemer på vedlagte link.
Lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-