Sting som ikke forsvinner

Spørsmål

Hei!
Jeg hadde en operasjon for trang forhud for ca 4-5 uker siden.
Det stod på informasjonsarket jeg fikk med meg, at stingene skulle gå vekk etter 2 uker.

Noen av dem falt av da, men halvparten sitter fremdeles igjen.
Jeg tenkte kanskje de falt av etterhvert siden resten gjorde det, men det ser ikke slik ut. Jeg fikk beskjed om at alle stingene var sånn som skulle forsvinne av seg selv.

Første dag etter operasjonen var det hevelse, noen kuler med blødninger eller noe slikt under huden hvor stingene satt, og operasjonssårene.

Sårene har grodd fint, noen av stingene har falt ut, men de resterende stingene, hevelsen og de 2 små kulene under huden er fortsatt slik de var etter dag 1.

Det gjør ikke vondt, og sår og slikt har grodd, men nå ser den gode utviklingen til å ha stanset. Og i og med at det har gått såpass lang tid, tenkte jeg det ville være en god ide å oppsøke lege nå?

Problemet er at det ikke er ledig time før etter påske, altså ca 3 ukers ventetid. For meg gjør det ikke så mye, men kan det være farlig eller forverre situasjonen å vente så lenge?
Hvis jeg bør ha legetime før dette, hva bør jeg gjøre?

Og hva kan dette skyldes? Det virker egentlig ikke som det er noen infeksjon, for ting har ikke blitt verre. Resterende sting/hevelse/kuler har bare holdt status quo, og det er uten smerter.
Jeg synes kanskje det ser ut som om stingene holder på å gro inn i huden istedenfor å gro ut...er det mulig?

Mann, 21 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Ja, jeg synes du skal få en lege til å se på dette nå, siden det har gått såpass lang tid, og siden det ikke lenger er noen utvikling / bedring / endring.

Du skriver at problemet er at der ikke er ledig time før etter påske.
Din fastlege plikter imidlertid å gi deg "nødvendig helsehjelp". Dette er en plikt som fastlegen er lovpålagt og mottar tilskudd for, og det er din lovfestede rettighet. Jeg ville følgelig ha ringt legekontoret igjen på mandag og vært litt pågående på dette. Det tar jo ikke mer en noen få minutter for en lege å se på dette og evt fjerne gjenværende sting.

Dersom du ikke får til dette, så ville jeg ha stukket innom en legevakt, selv om det ikke akkurat er noe akutt over dette.

Det kan vel ikke akkurat være "farlig" på noe vis om stingene blir sittende i 3 uker til, men det er ytterst unødvendig tatt i betraktning hvor lett og raskt det er å få dem fjernet. Og det kan nok kanskje i verste fall lage mer reaksjoner i huden, evt betennelse, og kanskje de gror mer fast eller "ned" i huden, slik du selv har en mistanke om.

Hva dette skyldes, slik du spør om, kan jeg ikke si uten å ha sett hva dette faktisk handler om. Det er forsåvidt ikke så viktig å få svar på dette spørsmålet heller, for det som teller er å få dette ordnet av en lege nå.

Ta derfor tak i dette nå slik som ovenfor beskrevet.
Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn