Neglerotsbetennelse

Spørsmål

Jeg har de siste tre månedene slitt med en neglerotbetennelse i en stortå som kommer og går, og den siste uken har det også tilkommet plager i den andre tåa. Aldri hatt dette før. Kan det være underliggende sykdommer som forårsaker dette, isåfall hvilke? Jeg har pleid å bruke grønnsåpebad, og da har det gitt seg, men det blir ikke helt bra, og dukker opp igjen veldig fort. Det er liksom en rødlig hudfortykkelse langs neglekanten som ikke blir helt borte, men den er i perioder ikke smertefull.Neglebåndet har forsvunnet slik at man kan se en åpning mellom neglen og kjøttet. Da det dukket opp første gang var det puss tilstede, men det har det ikke vært siden. Som oftest er det bare vondt når jeg tar på, ikke bankende smerte eller varmt. Hvordan behandler man dette best, og kan det være farlig å gå med en slik betennelse latent over lang tid? Bør jeg søke lege for dette?

Kvinne, 49 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Jeg tror ikke det er noe farlig tilgrunnliggende lidelse bak dette. Har vel mest mistanke til at det kan være noen sko du bruker som strammer.

Det at det er sårhet langs kantene av neglen vil gi en konstant irritasjon av huden her, dette kan gi rødhet og hevelse. Vanligvis vil dette området gradvis flytte seg utover etterhvert som neglen vokser, slik at det blir bra til slutt.

Om det ikke er noe tegn til at dette bedres, synes jeg du bør ta kontakt med legen din. Da kan han fjerne en stripe av neglen helt ned til negleroten. På denne måten vil det ikke "skjære" i huden på siden.

Du kan med fordel ha beina i vannbad en eller to ganger daglig. Gjerne tilsett en mild såpe av typen Lactacyd, men ikke grønnsåpe da dette er en sterk såpe som irriterer huden mer enn den gjør godt.

Så lenge det ikke øker på med infeksjonen, ser jeg ikke noe farlig med å gå med dette. Imidlertid ville min tålmodighet etter tre måneder ha blitt ganske tynnslitt, og om dette også gjelder deg kan du med fordel ta kontakt med fastlegen for slik behandling som jeg beskrev ovenfor.

Håper du fikk svar på det du lurte på.
Lykke til videre.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-