Kul, bør den testes?

Spørsmål

Hei! For halvannet år siden tok jeg CT fordi jeg hadde så ofte vondt i halsen. Da oppdaget de en kul på skjoldbrukskjertelen min. Den var på 8 mm ca. Jeg ble sendt til sykehuset to ganger for å ta celleprøve, men begge gangene feilet ettersom nålen ikke klarte å gå gjennom kulen/knuten. Den tredje gangen jeg ble henvist, skulle jeg få bedøvelse og de skulle prøve å bruke ei større nål. Men da jeg kom dit, sa denne erfarne legen at han ikke trodde det var nødvendig, og at han ikke trodde det var noe farlig. Jeg ble uendelig lettet, ettersom alle disse testene og venting på svar hadde pågått i over 6 måneder.

Problemet er bare at jeg ikke klarer å slå meg til ro med at alt er bra. For det ble jo aldri tatt tester som beviser det. Jeg har ingen store plager, men jeg får litt vondt i kulen hvis jeg er forkjølet, og hver gang jeg kjenner den (innenfra) så blir jeg bekymret og begynner å tenke på det verste. Jeg merker at den er der daglig, men det kan også være psykisk. jeg merker også at når jeg svelger, så kjenner jeg at spytt/drikke kun renner den siden der jeg ikke har kul. Kan også være psykisk. Jeg tar jevnlig blodprøve for å sjekke stoffskifte (min mor og bestemor har lavt), men disse prøvene er helt fine.

Bør jeg stole på legen eller bør jeg kreve at de tar en ordentlig test? Helst vil jeg jo at du skal si at jeg ikke må bekymre seg, selvfølgelig. Men jeg kjenner at det tynger meg i hverdagen.

Svar

Hei! Det er vanskelig å gi deg et svar på dette uten å kjenne funn og ultralydsvar. Det høres veldig godartet ut og du har hatt den så lenge nå at om det skulle være alvorlig, ville den ha vokst betydelig i mellomtiden. Om du ikke klarer å falle til ro med dette, er det ingen annen utvei enn å ta biopsi