Ikke farlig med for høye B-12 nivåer

Spørsmål

Hei

De siste mnd har jeg vært hos legen og fått B12 inj. pga lave b12 verdier. Fikk beskjed av legen å ta en hver mnd, har nå tatt 3 stk siden januar.
Er det på noe vis farlig å få for mye b12? Jeg tok blodprøver. Etter første sprøyte viste nivået seg å være 430, 2.sprøyte 740 (for mye). Det som var dumt var at jeg fikk svar på blodprøvene, etter jeg tok sprøyta, slik at nivået nå antageligvis er høyere enn 740.
Er det farlig å få for mye b12 i injeksjon?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Nei, det er slett ikke farlig på noen måte med for høye verdier av B12. Noen tenker tom. at det kan være nyttig med høye verdier, når man har hatt lave verdier lenge, for å forhindre de mange potensielle helseskader man kan få av en B12-mangel.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Harald Dobloug
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-