Brystløft m.v.

Spørsmål

Jeg har et par spørsmål:
1. Jeg skal ta brystløft antageligvis, og lurer på angående arrene. Hvis jeg som regel får veldig fine arr...(etter ulykker o.l.) De leger seg veldig bra. Er da muligheten for at arrene etter brystløft blir bra også?
Ligger dette i genene eller er det tilfeldig?

2. Er det farlig å utsette mensen mange ganger med p-piller? vet du det?

Kvinne, 18 år

Svar

Hei !

1) Det er nok stor mulighet for at du får fine arr også etter en slik brystoperasjon. Noen mennesker har tendens til å lage svært kraftige arrdannelser, såkalte keloid, men du er altså åpenbart ikke blant disse.
Det kan være en genetisk komponenet i om er slik keloiddanner, ja.
Husk forøvrig på å ikke sole arrene i opp til ett år etter operasjonen, da vil de kunne bli mørkere og mer synlige permanent.

2) Det er ikke farlig å utsette mensen mange ganger med p-piller. Men hvis du røyker, er p-piller og røyking generelt en dårlig kombinasjon, som øker sjansen for blodpropp.

Lykke til !