Atacand- migrene

Spørsmål

Hei jeg har begynt med Atacand 8 mg som forebyggende mot migrene.
Begynte med de den 16. september. Har ikke hatt migrene siden da, så det er bra.
Første uken merket jeg ingenting annet enn at migrenen var fraværende, men har de siste tre dagene begynt å føle meg litt slapp og sliten, føler meg litt svimmel og har sår hals.
Ser at dette med sår hals (luftveisinfeksjon ), og svimmelhet er vanlige bivirkninger ved Atacand. Men det står også at de som regler er milde og forbigående. Hva menes med forbigående, hvor lenge bør avvente for å se om bivirkningene forsvinner?
Har et barn som akkurat er begynt i barnehagen, så er jo sånn sett litt eksponert for luftveisinfeksjoner.
Et siste spørsmål det står at Atcand kan gi økt mengde kalium i blodet. Er dette noe jeg burde gå å få sjekket regelmessig? Hvis jeg slutter med Atacand vil da mengden kalium reduseres hvis den verdien har blitt forhøyet av Atacand. Hadde vært topp hvis jeg kunne bli kvitt migrenen, men er litt var på dette med bivirkninger fra medisiner. Men har forstått det slik fra fastlegen at Atacand regnes som en veldig trygg medisin.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Jeg tviler på at dette er bivirkning sv medisinen. Mest sannsynlig er det en luftveisinfeksjon. Sårhet i hals og litt tørrhoste er milde og forbigående o løpet av 2-3 ukers tid. Forøvrig er atacand et trygt medikament med få bivirkninger. Dersom det hjelper mit din migrene, må du virkelig la medisinen få en sjanse og ikke slutte med den på usikre bifunn. Kaliumstigning er liten og relevant for de som har nyresvikt fra tidligere. Det har ingen betydning for friske personer som ikke bruker mange medisiner som også kan heve kaliumverdien. Dette regulerer kroppen ved seponering av atacand

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn