Viktig informasjon om forbrenning

Den undervektige med lavt næringsinntak vil ha redusert forbrenning. Det merkes blant annet på puls og kroppstemperatur. Kroppen har innstilt seg på sparebluss. Hos den anorektiske, hvor vektreduksjonen kanskje var rask i begynnelsen, har avtatt. Du erfarer således at du spiser lite, og tror at du trenger lite! Det vil kunne være vanskelig å akseptere særlige økninger.

Det er således viktig å få forståelse for kroppens funksjoner og dens nødstrategier ved underernæring. Og det er viktig å vite at du i løpet av de første dagene med et noe høyere inntak vil kunne gå opp et par kg. Noe av dette vil kunne være væske som bindes midlertidig på grunn av underernæringen. Nå er det viktig å holde fast ved det økte og regelmessige energiinntaket. Lykkes dette, vil forbrenningen øke - og dermed energibehovet - og vekten går igjen ned og stabiliseres. Og væsken vil også bli redusert.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Når du vet dette i forkant, kan det bidra til at du ikke blir for redd for å miste kontrollen over vektøkningen. Vektøkningen vil altså ikke fortsette med samme hastighet som de første dager med bedre kost.