Personvern

Aller Media tar ditt personvern på alvor.

Aller Media ("Aller" og "vi") tar ditt personvern på alvor. Vi er behandlingsansvarlig for behandlingen av personopplysninger som gjøres gjennom Lommelegen.no og har ansvaret for at opplysningene som vi har om deg brukes i tråd med personvernlovgivningen.

I denne personvernerklæringen gir vi deg informasjon om hvordan vi bruker og beskytter dine personopplysninger og hvilke rettigheter du har. Personopplysninger er alle opplysninger som kan knyttes til deg som enkeltperson.

På Lommelegen.no kan du velge mellom å stille offentlige spørsmål til legene, private spørsmål til legene eller benytte deg av videokonsultasjonstjenesten. Videokonsultasjonstjenesten tilbyr vi i samarbeid med Legevisitt AS (les om videokonsultasjonstjenesten på Lommelegens forside). Aller vil imidlertid ikke ha tilgang til eller bruke de helseopplysningene som du oppgir i forbindelse med videkonsultasjonstjenesten eller de spørsmålene du stiller til legen under videokonsultasjonen. Legevisitt er behandlingsansvarlig for helseopplysningene som samles inn i forbindelse med videokonsultasjonstjenesten og ansvarlig for å opprette og vedlikeholde pasientjournaler. Aller Media vil kun behandle de personopplysninger som er nødvendige for å tilby deg videkonsultasjonstjenesten. For informasjon om hvordan Legevisitt behandler dine personopplysninger, se Legevisitts personvernerklæring:

Hvilke opplysninger har vi om deg?

Vi ønsker at spørsmålene som sendes inn skal være så anonymiserte som mulig. Vi ønsker derfor ikke at du oppgir navn, adresse eller telefonnummer ved innsending av spørsmål. Dersom vi mottar spørsmål som inneholder slike opplysninger eller andre identifiserbare opplysninger (utover de som er opplistet under) vil vi slette disse opplysningene fra spørsmålet før vi publiserer eller besvarer spørsmålet.

Opplysninger som gis av deg. Når du bruker Lommelegens tjenester, ved å besøke våre nettsider, stille offentlige eller private spørsmål eller benytte videokonsultasjonstjenesten samler vi typisk inn følgende opplysninger:

  • Epostadresse
  • Identitetsopplysninger, som kjønn og alder.
  • Betalingsinformasjon , som kortnummer og betalingsmetode.
  • Helseinformasjon, som informasjon om sykdommer, allergier og hvilke medisiner du bruker.
  • Spørsmål til lege
  • Bilde, dersom du velger å laste opp bilde til legen slik at legen kan få mer detaljert informasjon om din helsetilstand og kunne gi deg mer utfyllende svar.

Opplysninger som samles inn om deg. Ved at du bruker Lommelegens tjenester, samler vi typisk inn følgende opplysninger:

Teknisk informasjon, som type pc/mobil, internettkobling, operativsystem, nettleser og IP-adresse. Disse opplysningene samler vi inn ved bruk av cookies (se vår cookiepolicy).

Vi vil ikke samle inn helseopplysninger eller andre identitetsopplysninger om deg utover de opplysninger som du gir oss.

Hvordan bruker vi opplysningene

Her er de viktigste formålene som vi bruker opplysningene til:

1. For å besvare spørsmål. For dette formålet bruker vi epostadresse, identitetsopplysninger, spørsmål til lege, helseinformasjon og bilde.

2. For å publisere spørsmål. For dette formålet bruker vi spørsmål til lege og helseinformasjon. Spørsmål og svar som publiseres er anonymiserte.

3. For å tilby deg videokonsultasjonstjeneste. For dette formålet bruker vi epostadresse, teknisk informasjon og betalingsinformasjon.

4. For å behandle din forespørsel. For å godkjenne din forespørsel og sende ordrebekreftelse, varsel om svar fra legen bruker vi din epostadresse.

5. For å gjennomføre betaling. For dette bruker vi betalingsinformasjon.

6. For bokføringsformål. For dette formålet bruker vi betalingsinformasjon og kjøpshistorikk.

7. For å forbedre din brukeropplevelse og personalisere innholdet på våre plattformer. For dette formålet bruker vi teknisk informasjon.

8. For å kunne sende deg nyhetsbrev. Vi vil bruke din kontaktininformasjon til å sende deg nyhtesbrev, dersom du har meldt deg på å motta våre nyhetsbrev.

Det rettslige grunnlaget for formål 3,4 og 5 er at det er nødvendig for å oppfylle vår avtale med deg (besvare de spørsmål du stiller til Lommelegen og tilby deg videokonsultasjonstjenesten).

Det rettslige grunnlaget for formål 1 er ditt samtykke til at vi behandler sensitive personopplysninger om deg samt at det er nødvendig for å oppfylle vår avtale med deg (besvare de spørsmål du stiller Lommelegen).

Det rettslige grunnlaget for formål 2 er ditt samtykke til at vi behandler sensitive personopplysninger om deg samt vår berettigete interesse i å publisere spørsmål og svar på Lommelegen.no i anonymisert form.

Det rettslige grunnlaget for formål 6 er våre rettslige forpliktelser etter bokføringsloven.

Det rettslige grunnlaget for formål 7 er vår legitime interesse i å drive produktutvikling og forbedre våre plattformer.

Det rettslige grunnlaget for formål 8 er ditt samtykke, dersom du har gitt oss dette.

Du kan når som helst trekke dine eventuelle samtykker tilbake.

Hvem deler vi opplysningene med?

Vi deler opplysningene med våre tekniske leverandører, inkludert Publish Lab AS (leverandør for lagring av deidentifiserte spørsmål og svar) og Confrere AS (leverandør av videokonsultasjonsløsningen) i den utstrekning det er nødvendig for å yte våre tjenester til deg.

Vi deler din betalingsinformasjon med vår betalingsleverandør, Stripe, Inc. Vi gjør oppmerksom på at Stripe er selvstendig behandlingsansvarlig for behandlingen av personopplysninger som gjøres i forbindelse med gjennomføring av betaling og det er Stripe sin personvernerklæring som gjelder ved denne behandlingen.

Vi deler også begrenset informasjon, slik som din epostadrese med Legevisitt AS, hvis du deltar i videokonsultasjon.

Hvor lenge lagrer vi opplysningene?

Vi lagrer opplysningene kun så lenge det er nødvendig. Dette innebærer typisk at vi sletter:

  • Epostadresse innen 90 dager.
  • Identitetsopplysninger innen 90 dager.
  • Betalingsinformasjon senest innen fem år.
  • Private legespørsmål senest 90 dager.
  • Offentlige legespørsmål deidentifiseres innen 90 dager. Det vil si at identifiserbare opplysninger slik som epostadresse tas ut fra spørsmålet og det ikke er mulig å identifisere personen som har stilt spørsmålet med mindre id-nummeret som legges ved spørsmålet kobles opp mot betalingsinformasjon. Deidentifiserte spørsmål lagres deretter i arkivet så lenge spørsmålene har relevans.
  • Teknisk informasjon senest innen seks måneder.
  • Bilder senest innen 90 dager uavhengig av om bildene sendes inn med private eller offentlige spørsmål.

Vi vil uansett lagre opplysninger så lenge det følger av lov, og der det oppstår et særlig behov, f.eks. ved klager eller krav som rettes mot oss eller av oss.

Dine personvernrettigheter

Du har en rekke personvernrettigheter. Disse kan du benytte deg av ved å ta kontakt med oss. Dine rettigheter omfatter:

Informasjon. Ytterligere informasjon om hvordan vi behandler opplysninger om deg.

Innsyn. Kopi av opplysninger vi har om deg.

Korrigering. Rette og supplere opplysninger om deg.

Sletting. Be om sletting av opplysninger som vi ikke lenger har grunnlag for å oppbevare.

Begrensning. Be om at vi begrenser bruken av dine opplysninger.

Dataportabilitet. Be om at dine opplysninger overføres til deg eller til en annen virksomhet i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format.

Innsigelse. Be om å motsette deg vår bruk av dine opplysninger for direkte markedsføring, inkludert profilering. Du kan også motsette deg å være gjenstand for individuelle avgjørelser av rettslig karakter som utelukkende er automatisert.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for begrensninger som følger av lov. Vi vil besvare din henvendelse så snart som mulig, og typisk senest innen én måned.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger urettmessig, har du rett til å klage til Datatilsynet. Vi håper at du først tar kontakt med oss, slik at vi kan vurdere dine innsigelser og oppklare eventuelle misforståelser.

Cookies

Vi bruker cookies (også kalt informasjonskapsler) for å gjøre det lettere å bruke vår nettside og personalisere visse deler av innholdet. En cookie er en liten tekstfil som sendes fra vår webserver og lagres av din webleser. Cookien hjelper annonsesystemet å holde orden på hvilken type innhold og hvilke annonser som har vært vist på våre nettsider. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan du har anvendt våre nettsider og hvilke sider du har besøkt, om hvilken webleser du har brukt, hvilke annonser du har sett og hvilke andre nettsteder du har besøkt. Vi anvender statistikk om lesere og trafikk/trafikkleverandører i aggregert og anonymisert form. Det vil si at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn til den enkelte bruker. IP-adresser lagres ikke til bruk i forbindelse med nettadferd eller statistikk. Formål med bruk av cookies:

  • Gjøre det mulig for systemet å kjenne igjen faste lesere for å kunne tilpasse tjenestene
  • Beregne og rapportere brukerantall og trafikk.
  • Gjøre det lettere for deg å navigere på nettstedet.
  • Bygge segment og målgrupper for markedsføringsformål og kunne målrette annonser.
  • Redusere annonser som er irrelevante for visse målgrupper.
  • Utvikle og forbedre nettstedet gjennom å forstå hvordan det anvendes.

LES MER: https://www.aller.no/personvern

Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil få beskjed om endringer av betydning. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden.

Kontaktinformasjon

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål, kommentarer eller ønsker å gjøre bruk av dine rettigheter. Du kan bruke følgende kontaktinformasjon:

Kontakt: Aller Media AS
E-postadresse: kundeservice@lommelegen.no
Postadresse: Postboks 1169, sentrum, 0107 Oslo

Stikkord: