Om Lommelegen

Lommelegen er et medisinsk nettsted, med informasjon rettet mot folk flest.

Om Lommelegen

Lommelegen.no ble etablert i 1998. Nettstedet hadde tidligere en rådgivende svartjeneste innen helse, men er i dag et rent redaksjonelt nettsted hvor leger, sykepleiere og journalister formidler trygg helseinformasjon til folk flest.

Vi har over 600 000 lesere hver uke. En tredjedel av våre lesere jobber innen helsesektoren.

Hvem skriver artiklene på Lommelegen?

Se liste over leger og fagpersoner

Trygg informasjon

Våre artikler har strenge krav til hvordan vi velger og oppgir kilder, for å gi deg god og riktig helseinformasjon.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Les mer om hvordan vi jobber og kvalitetssikrer helseinformasjonen vår.

Annonsemerking

Lommelegen har et klart skille mellom markedsaktiviteter og redaksjonelt arbeid. Annonseplasser er godt merket. Det skal være åpenbart for publikum hva som er kommersielt innhold og hva som er redaksjonelt innhold.

Lommelegen eies av Dagbladet AS. Salgsavdelingen i Dagbladet er ansvarlig for annonsesalget på Lommelegen. Redaksjonen og legene på Lommelegen er ikke involvert i denne virksomheten.

Ved ønske om annonsering kan man henvende seg til Aller Media/Dagbladet sin annonseavdeling.

Salgsavdelingen eller våre kunder kan ikke bestille bestemte redaksjonelle artikler eller redaksjonelle omtaler på Lommelegen.

Kontakt redaksjonen

Elisabeth Lofthus
Redaktør
Mail: elisabeth.lofthus@aller.com

Elisabeth er redaktør for Lommelegen.no og har det daglige ansvaret for artikler og publisering. Huner utdannet sykepleier med videreutdanning i psykiatri.

Vi søker flere leger

Lyst til å formidle helseinformasjon? Vi søker flere legespesialister som ønsker å skrive artikler hos oss.

Svartjenesten

Lommelegen hadde tidligere en rådgivningstjeneste hvor man kunne sende inn spørsmål og få svar på spørsmål fra ulike leger, legespesialister og andre fagpersoner. Denne ble lagt ned i 2021.

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring

Vi bryr oss om ditt personvern

Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer