Om Lommelegen

Lommelegen er et medisinsk nettsted, med informasjon rettet mot folk flest.

Om Lommelegen

Lommelegen.no ble etablert i 1998. Nettstedet hadde tidligere en rådgivende svartjeneste innen helse, men er i dag et rent redaksjonelt nettsted hvor leger, sykepleiere og journalister formidler trygg helseinformasjon til folk flest.

Vår misjon er den samme i dag som i 1998 - å gi svar til våre lesere på vanlige spørsmål om helse, kropp og sykdom.

Vi har omlag 600 000 lesere hver uke. En tredjedel av våre lesere jobber innen helsesektoren.

Hvem skriver artiklene på Lommelegen?

Se liste over leger, helsepersonell og journalister

Trygg informasjon

Våre artikler har strenge krav til hvordan vi velger og oppgir kilder, for å gi deg god og riktig helseinformasjon.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Les mer om hvordan vi faktasjekker helseinformasjon.

Annonsemerking

Lommelegen har et klart skille mellom markedsaktiviteter og redaksjonelt arbeid. Annonseplasser er godt merket. Det skal være åpenbart for våre lesere hva som er annonser og hva som er redaksjonelt innhold.

Lommelegen eies av Dagbladet AS. Salgsavdelingen i Dagbladet er ansvarlig for annonsesalget på Lommelegen. Redaksjonen og legene på Lommelegen er ikke involvert i denne virksomheten.

Ved ønske om annonsering kan man henvende seg til Aller Media/Dagbladet sin annonseavdeling.

Salgsavdelingen eller våre kunder kan ikke bestille bestemte redaksjonelle artikler eller redaksjonelle omtaler på Lommelegen.

Kontakt redaksjonen

Elisabeth Lofthus
Redaktør
Mail: elisabeth.lofthus@aller.com

Elisabeth er redaktør for Lommelegen.no og har det daglige ansvaret for artikler og publisering. Hun er også utdannet sykepleier med videreutdanning i psykiatri.

Vi søker flere leger

Lyst til å formidle helseinformasjon? Vi søker flere legespesialister som ønsker å skrive artikler hos oss.

Svartjenesten

Lommelegen hadde tidligere en rådgivningstjeneste hvor man kunne sende inn spørsmål og få svar på spørsmål fra ulike leger, legespesialister og andre fagpersoner. Denne ble lagt ned i 2021. Det er ikke mulig å kontakte våre leger - eller redaksjon - for å få personlig svar på helseproblemstilling.

Hvorfor «Lommelegen»?

Du lurer kanskje på hvor navnet lommelegen kommer fra? Her er svaret:

OPPRINNELSEN: Lommelegen kom først i bokformat i 1998, og senere samme år på nett. Foto: Lommelegen.no
OPPRINNELSEN: Lommelegen kom først i bokformat i 1998, og senere samme år på nett. Foto: Lommelegen.no Vis mer

I 1998 ble det utgitt en opplagsbok som het Lommelegen. Liten nok til å til å være kjapp å slå opp i, samtidig stor nok til å gi svar på de fleste spørsmål som kan melde seg når du er blir syk. Denne boken ble også publisert på nett - og ble dermed Lommelegen.no.

Legene som stod bak denne boken, Cecilie Arentz-Hansen og Kåre Moen, var også de som laget den medisinske Legevakthåndboken, og boken Lommelegen er en omarbeidet versjon av fagboken Legevakthåndboken.

Dette var starten på Lommelegen.no.

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring

Vi bryr oss om ditt personvern

Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer