Matråd når du er plaget av kvalme

Når du er kvalm er mat det siste du tenker på. Noe må du likevel få i deg. Lommelegens ernæringsfysiolog forteller deg hva som er lettest for deg å spise, hva slags mat du kan kombinere og hvilke matvarer du bør styre unna:

Prøv dette:

  • Drikk mye (minst 2 -3 liter om dagen) - helst klar og kald væske(Isvann med litt sitron, eplejuice, farris, brus, svak te, is te, ingefærøl).
  • Drikk mellom måltidene, ikke til dem
  • Spis lite om gangen, men ofte
  • Spis sakte, og tygg maten godt
  • Syrlig mat kan dempe kvalmen
  • Spis tørr mat som: fisk, kylling, frukt, grønnsaker, ristet brød, kjeks, knekkebrød, ris, pasta, poteter, cottage cheese.
  • Hold overkroppen hevet minst to timer etter at du har spist
  • Frisk luft hjelper!

Styr unna:

  • Mat med intens lukt
  • Stekt og fet mat
  • Sterkt krydret mat
  • Fettrik mat