Lommelegen - Vilkår for bruk

Lommelegen.no tilbyr nyttig informasjon om helse, sykdom, skader, samliv og seksualitet. Lommelegen.no eies og driftes av Dagbladet AS, org. nr. 998 689 015. Lommelegen kan ikke garantere for at opplysningene som ligger på nettstedet er nøyaktige, fullstendige eller oppdaterte. Lommelegen.no er ment å være en nyttig kilde for helseinformasjon, men kan ikke erstatte medisinsk rådgivning fra en lege.

1. Hvilke type tjenester tilbyr vi?

1.1 Rådgivning – spørsmål og svar

Lommelegen.no tilbyr en tjeneste hvor du kan stille helserelaterte spørsmål og få svar fra våre 30 leger, legespesialister og andre fagpersoner som innenfor ulike fagområder. Våre leger har siden 1998 svart på mer enn 50 000 spørsmål om helse og kropp.

Lommelegen.no er kun et tilbud om informasjon og rådgivning og det tilbys ikke helsehjelp. Vår tjeneste inkluderer ikke resepter, sykemelding eller henvisning til andre spesialister eller undersøkelser. Tjenesten hos Lommelegen.no er derfor kun et supplement til og ikke en erstatning for besøk hos lege.

Spørsmål og svar:

Dersom du benytter deg av denne tjenesten vil spørsmålet du sender og svaret du får sendes til deg på mail via en link som er passordbeskyttet med et passord du selv velger. Vi benytter oss av denne løsningen for å sørge for uvedkommende ikke skal få tilgang til svaret vi sender deg.

Les mer på vår side om personvern om hvordan vi oppbevarer og sikrer dine opplysninger og hva vi sletter.

Du kan velge mellom to alternative rådgivningstjenester. Det ene alternativet er hurtigsvar hvor du vil få svar innen én virkedag. Det andre alternativet er svar fra lege/ekspert. For dette alternativet kan du velge en lege som har kompetanse innen det spørsmålet du lurer på. Svaret vil du få i løpet av tre virkedager.

Lommelegen forebeholder seg retten til å gi spørsmålet til en annen lege hvis det finnes gode grunner til dette, som for eksempel at du har sendt til feil spesialist. Da kan svarfristen bli noe lengre.

2. Priser og betalingsmetoder

Lommelegen.no tilbyr følgende priser for tjenestene:

  • Privat spørsmål og svar: 399,-
  • Hurtigsvar (svar innen en virkedag): kr 599

Prisene er inklusive merverdiavgift. Du kan velge å betale ved bruk av Visa, Mastercard eller BankAxept. Betalingen gjennomføres ved bruk av Stripe.

3. Angrerett

Vi gjør oppmerksom den alminnelige 14-dagers angreretten ikke vil gjelde når du benytter deg av Lommelegens tjenester. Dette skyldes at angreretten ikke gjelder levering av digitalt innhold som ikke leveres på fysisk medium etter angrerettloven § 22 n).

Når du velger å benytte deg av våre tjenester vil du bli bedt om å bekrefte at du erkjenner at du ikke har mulighet til å angre på kjøpet.

4. Reklamasjon

Hvis du ikke mottar ordrebekreftelse på mail, eller varsel om svar, ber vi deg om å sjekke spamfilter. Hvis du heller ikke finner ordrebekreftelse eller varsel om svar i spamfilteret, ber vi deg om å kontakte kundeservice. Du kan også sende inn andre klager på tjenesten til kundeservice. Se kontaktinformasjon under.

5. Ansvar

Verken legene eller Lommelegen.no kan stilles til ansvar for skade som skyldes bruk eller misbruk av informasjon som står på Lommelegen.no eller i svarene som du får tilsendt av legene. Lommelegen.no er kun et tilbud om informasjon og rådgivning og det tilbys ikke helsehjelp. Rådgivning knyttet til helse og medikamenter vil i stor grad være avhengig av en persons helsetilstand og helsehistorikk samt bruk av legemidler. Legene hos Lommelegen.no har ikke tilgang til din helsehistorikk eller oversikt over legemidlene du benytter. Tjenesten hos Lommelegen.no er derfor kun et supplement til og ikke en erstatning for besøk hos lege.

6. Rettigheter

Dagbladet AS eier alle rettigheter til materiale som publiseres på Lommelegen.no. Uten særskilt avtale med Dagbladet AS, har du ikke lov til å tilgjengeliggjøre eller ta kopier av materialet, med unntak av for privat bruk.

7. Personvern

For informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger, se her.

8. Endringer

Vi vil kunne oppdatere våre brukervilkår fra tid til annen. Du vil alltid finne siste versjon av våre brukervilkår på nettsiden.

9. Kontakt

Her finner du kontaktinfo til Lommelegens kundeservice

Adresse: Dagbladet AS, Postboks 1169, sentrum, 0107 Oslo (ref. Lommelegen)