Lommelegen - Vilkår for bruk

Lommelegen.no tilbyr nyttig informasjon om helse, sykdom, skader, samliv og seksualitet. Lommelegen.no eies og driftes av Aller Media AS, org. nr. 910 119 877.

Lommelegen kan ikke garantere for at opplysningene som ligger på nettstedet er nøyaktige, fullstendige eller oppdaterte. Lommelegen.no er ment å være en nyttig kilde for helseinformasjon, men kan ikke erstatte medisinsk rådgivning fra en lege.

1. Hvilke type tjenester tilbyr vi?

1.1 Rådgivning – spørsmål og svar

Lommelegen.no tilbyr en tjeneste hvor du kan stille helserelaterte spørsmål og få svar fra våre leger.

Offentlige spørsmål og svar:

Dersom du benytter denne tjenesten vil spørsmålet og svaret ditt publiseres på Lommelegen.no. Andre lesere med samme helsespørsmål kan lese spørsmål og svar, og få nytte av legesvaret. Vi gjør oppmerksom på at spørsmålene og svarene publiseres helt anonymt, slik at det ikke er mulig å avsløre hvem som har stilt spørsmålet.

Vi gjør oppmerksom på at spørsmål og legesvar også kan ble publisert i andre Aller Media AS publikasjoner.

For offentlige spørsmål og svar kan du velge mellom to alternative rådgivningstjenester. Det ene alternativet er hurtigsvar hvor du vil få svar fra en allmennlege innen én virkedag. Velger du dette alternativet har du ikke mulighet til å velge hvilken lege du får svar fra. Det andre alternativet er svar fra lege/ekspert. For dette alternativet kan du velge en lege som har kompetanse innen det spørsmålet du lurer på. Svaret vil du få i løpet av tre virkedager.

Vi vil sende ut en ordrebekreftelse til mailen du oppgir ved bestilling. Du vil få varsel om svar fra lege på samme epostadresse.

Private spørsmål og svar:

Dersom du benytter deg av denne tjenesten vil spørsmålet du sender og svaret du får ikke publiseres på Lommelegen.no. For å benytte deg av denne tjenesten må du opprette et passord. Når legen har besvart spørsmålet ditt vil du få tilsendt en epost med en lenke til svaret. For å få tilgang til svaret må du skrive inn ditt valgte passord. Vi benytter oss av denne løsningen for å sørge for uvedkommende ikke skal få tilgang til svaret vi sender deg.

1.2 Videokonsultasjon

Du kan også få tilgang til en videokonsultasjonstjeneste gjennom Lommelegen.no. Videokonsultasjon leveres av legene hos Legevisitt AS, som Lommelegen har et samarbeid med. Du kan bestille en drop-in time. Når du har betalt for en videokonsultasjonstime vil du ledes til en videokonferanseplattform hvor det gjennomføres en test av om lyd- og bildetilkoblingen fungerer. Deretter vil du få kontakt med en lege og ha mulighet til å stille de spørsmål du ønsker svar på.

Videokonsultasjonene er på 15 minutter + 5 minutter til journalføring.

Du kan:

 • Snakke med legen om helseproblemer på vegne av deg selv eller dine barn
 • Få rådgiving, behandling og resepter
 • Få henvisning til andre spesialister
 • Få henvisning til nødvendige videreundersøkelser
 • Få fraværsattest

Du kan ikke:

 • Få resept på A- og B-preparater
 • Få sykemelding
 • Få henvisning til undersøkelser som krever oppfølging; herunder visse blodprøver og røntgenundersøkelser
 • Få resept på medisiner som krever hyppige kontroller hos lege

1.3 Abonnement

Lommelegen tester for tiden en abonnementsordning. Det koster 499,- for to måneder, og du har da tilgang til alle våre tilgjengelige tjenester. Et abonnement gjelder for deg selv og evt. dine barn som har behov for legetjenester. Lommelegen.no forebeholder seg retten til å si opp abonnement, hvis vi mistenker unormal bruk av våre tjenester. Du betaler for to måneder av gangen, og abonnementet blir ikke automatisk fornyet, Hvis du har noen spørsmål om abonnement, kontakt kundeservice@lommelegen.no

2. Priser og betalingsmetoder

Lommelegen.no tilbyr følgende priser for tjenestene:

 • Hurtigsvar (svar innen en virkedag): kr 399
 • Svar fra valgfri lege/ekspert (svar innen tre virkedager): kr 259 - 310 (Varierer for de ulike legene)
 • Private spørsmål og svar: Pris for hurtigsvar eller svar fra valgfri lege/ekspert + tillegg på kr 179.
 • Videokonsultasjon (dropin): kr 350

Prisene er inklusive merverdiavgift. Du kan velge å betale ved bruk av Visa, Mastercard eller BankAxept. Betalingen gjennomføres ved bruk av Stripe. Du kan også betale med Vipps.

3. Angrerett

Vi gjør oppmerksom den alminnelige 14-dagers angreretten ikke vil gjelde når du benytter deg av Lommelegens tjenester. Dette skyldes at angreretten ikke gjelder for tjenester som koster mindre enn kr 300 og heller ikke for levering av digitalt innhold som ikke leveres på fysisk medium etter angrerettloven § 2 g) og § 22 n).

Når du velger å benytte deg av våre tjenester vil du bli bedt om å bekrefte at du erkjenner at du ikke har mulighet til å angre på kjøpet.

4. reklamasjon

Hvis du ikke har mottatt epost med ordrebekreftelse eller varsel om svar, ber vi deg om å sjekke spamfilteret. Hvis du heller ikke finner ordrebekreftelse eller varsel om svar i spamfilteret, ber vi deg om å kontakte kundeservice. Du kan også sende inn andre klager på tjenesten til kundeservice. Se informasjon under.

5. Ansvar

Verken legene eller Lommelegen.no kan stilles til ansvar for skade som skyldes bruk eller misbruk av informasjon som står på Lommelegen.no eller i svarene som du får tilsendt av legene. Lommelegen.no er kun et tilbud om informasjon og rådgivning og det tilbys ikke helsehjelp. Rådgivning knyttet til helse og medikamenter vil i stor grad være avhengig av en persons helsetilstand og helsehistorikk samt bruk av legemidler og legene hos Lommelegen.no har ikke tilgang til din helsehistorikk eller oversikt over legemidlene du benytter. Tjenesten hos Lommelegen.no er derfor kun et supplement til og ikke en erstatning for besøk hos lege.

Legevisitt AS er fullt ansvarlige for helserådgivningen som ytes i forbindelse med Videokonsultasjonstjenesten. Aller kan ikke holdes ansvarlige for skader som skyldes bruk av denne tjenesten.

6. Rettigheter

Aller Media AS eier alle rettigheter til materiale som publiseres på Lommelegen.no. Uten særskilt avtale med Aller Media AS, har du ikke lov til å tilgjengeliggjøre eller ta kopier av materialet, med unntak av for privat bruk.

7. Personvern

For informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger, se her.

8. Endringer

Vi vil kunne oppdatere våre brukervilkår fra tid til annen. Du vil alltid finne siste versjon av våre brukervilkår på nettsiden.

9. Kontakt

E-postadresse: kundeservice@lommelegen.no

Adresse: Aller Media AS, Postboks 1169, sentrum, 0107 Oslo (ref. Lommelegen)