Glad i tomater?

Tomater er rik på A, B og C-vitaminer og inneholder mye antioksidanter. Kaloriene er få, kun 15 kalorier pr. 100 g vare. Skikkelig sunt, med andre ord!

Vi har sakset et par vårlige tomatretter fra Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker. Noe som frister?

Fylte tomater til 4Du trenger 4 store tomater som fylles med ratatouille, overstrøs med reven ost, og gratineres i ovnen.

Til ratatouillefyllet trenger du::

  • Innmat av 4 store uthulte tomater, finhakket

  • 1 squash i terninger

  • ½ løk, finhakket

  • 50 g sjampinjong

  • ½ paprika i terninger

  • 1 fedd hvitløk, knust og finnhakket

  • 1 kvast frisk timian, finhakket

  • Noen dråper sitron

  • ¼ ts sukker

  • Salt og pepper

Skjær toppen av tomatene og hul dem ut. Sett dem opp ned slik at vesken får renne godt ut.

Fres de oppdelte grønnsakene i olje i varm panne. De skal bli møre men ikke for myke. Rør hele tiden. NB: Ta innmaten av tomatene i til slutt. Smak til med salt og pepper. Fyll den ferdige ratatouille over i de uthulte tomatene. Strø over ost og gratiner i ovn 4-5 minutter ved 180 °C til tomatene får en gylden farge. De fylte tomatene serveres som en egen rett med fersk gjærbakst til.

Mmmmm...

Anna Kathrines tomatspesial

Til denne retten trenger du:

  • 6 aromatomater, i skiver

  • 6-8 gule sherrytomater, i skiver

  • 15 valnøtter, ristet i tørr varm panne

  • Litt ruccola salat, revet i mindre biter

  • Tynne skiver av blåmuggost

  • 1 Â dl olje, gjerne valnøttolje

  • Noen dråper balsamico eddik

Skyll ruccolasalaten og riv den noe opp før den blandes med tomater i skiver. Legg det over på et egnet serveringsfat. Bland olje og eddik og hell over. Fordel grovhakkede, ristede valnøttkjerner og skiver av blåmuggost over. Ferdig!

God appetitt!