Bondil®

Bondil® brukes for å behandle svak ereksjon og impotens. Bondil® er en urethralstift som inneholder virkestoffet alprostadil. Urethralstiften er for innføring i urinrøret, røret som urinen følger fra blæren, gjennom penis og ut. Når du har ført stiften inn i urinrøret, vil virkestoffet gradvis frigjøres slik at du får ereksjon.

Alprostadil er et såkalt prostaglandin og finnes naturlig i kroppen. Alprostadil fører til at blodårene i penis utvider seg. Dette fører til økt blodtilførselen til penis, slik at en ereksjon bygges opp. Alprostadil er en såkalt initiator. I motsetning til Viagra®, gir Bondil® ereksjon selv om du ikke er seksuelt opphisset eller stimulert.

Bivirkninger
Den vanligste bivirkningen ved bruk av Bondil® er smerter i penis. Opptil 30% av brukerne erfarer dette. Du kan også få smerter i testiklene. Fordi Bondil utvider blodårer kan du også få blodtrykksfall. Risikoen for dette kan øke dersom du i tillegg bruker blodtrykkssenkende medisiner.

Mer sjeldent er det å få forlengede ereksjoner. Dersom du får en ereksjon som varer i lenger enn 4 timer, må du straks oppsøke lege. En slik forlenget ereksjon kan skade vevet i penis og i verste fall føre til en uhelbredelig impotens.

I og med at Bondil® virker lokalt, kan noe av virkestoffet følge med når du får utløsning. Hvis partneren din er gravid, bør du derfor bruke kondom for å beskytte fosteret. Virkestoffet kan også virke irriterende på kvinners vagina.

Ikke alle kan bruke Bondil®
Kraftige reaksjoner kan i enkelte tilfeller oppstå som følge av virkestoffet i Bondil®, alprostadil. Dersom du har hatt dette, kan du ikke bruke preparatet. En alternativ behandlingsform må også finnes dersom du har en unormalt formet penis eller har fått implantat i penis eller penisprotese.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enkelte sykdommer øker risikoen for langvarige ereksjoner, slike som leukemi, beinsvulster og sigdcelle-anemi. Har du noen av disse sykdommene kan du heller ikke bruke Bondil®.

Det er en kjennsgjerning at enkelte har så alvorlig hjerte- eller lungesykdom at seksuell aktivitet er frarådet på grunn av opphisselsen dette fører med seg. Du må i samråd med legen din komme fram til om du da kan bruke Bondil.