Best i test - terningkast fem

To aktører fikk terningkast fem i Dagbladets test av videokonsultasjon, Lommelegen var en av dem. - God brukervennlighet og kort ventetid, mener Dagbladet om Lommelegen.

TEST AV VIDEOKONSULTASJON: Lommelegen fikk terningkast fem og var den enkleste tjenesten å bruke i testen. Foto: Scanpix/Shutterstock
TEST AV VIDEOKONSULTASJON: Lommelegen fikk terningkast fem og var den enkleste tjenesten å bruke i testen. Foto: Scanpix/Shutterstock Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Dagbladet har publisert en test hvor de har sett på norske digitale legetjenester. De henvendte seg til ulike digitale legetjenester for å teste tjenesten og har gjort en vurdering av brukervennelighet, pris, responstid og om riktig diagnose stilles. Konsultasjonene ble vurdert av fastlege og professor i sosialmedisin Steinar Westin ved NTNU.

Sammen med aktøren Kry fikk Lommelegen terningkast fem, som var beste score i testen.

Denne vurderingen får Lommelegen:

God brukervennlighet, krever digital kompetanse, den enkleste i testen.

Pluss: Kort ventetid. Ingen begrensinger for hva de kan svare på. Legen var hyggelig og virket grundig, han stilte kontrollspørsmål. Man må ikke laste ned en app, og vipps er også et betalingsalternativ. Svært enkel å bruke. Kvittering mottas umiddelbart med mulighet for å få den tilsendt på mail. Redusert pris for bruk av deres tjenester de to neste månedene. Brukere kan stille anonyme spørsmål til eksperter og få svar i løpet av én virkedag. Foretar teknisk test av nettforbindelse, lyd og video før samtalen - bra.

Minus: Tidligere e-resepter ble ikke ble sjekket. Legen skriver ut resept, selv om det ligger resept på samme preparat fra før. Man mottar ikke et journalnotat - et resumé av konsultasjon.

DB+ Her kan du lese testen i sin helhet

Gründer og lege Harald Dobloug jobber i Legevisitt, som er samarbeidspartneren til Lommelegen.no.
Gründer og lege Harald Dobloug jobber i Legevisitt, som er samarbeidspartneren til Lommelegen.no. Vis mer

Rask hjelp og god behandling

Lommelegens videokonsultasjon driftes av selskapet Legevisitt.

- Det viktigste for oss er at pasientene får rask hjelp, og at vi kan hjelpe pasienten uansett hvor lite eller stort problemet er. Ved å ha et team med spesialister tilgjengelig, kan pasientene også være sikre på at de alltid får den nyeste og beste behandlingen av sin tilstand, forteller gründer og lege Harald Dobloug i Legevisitt.

- Vi er veldig stolte over at tjenesten leverer og får gode tilbakemeldinger! Vårt hovedfokus er å levere gode medisinske tjenester, lett tilgjengelig for pasienter.

Harald understreker at både medisinen og teknologien er i rivende utvikling, og at de jobber stadig med å utvikle løsningene sine til å bli enda enklere for pasientene.

- Systemene våre sikrer at vi har den korteste ventetiden for videolege, og ventetiden er i gjennomsnitt under 3 minutter. Vi har også fått på plass gode systemer for oppfølging og tilbakemelding, som er helt essensielle deler av tjenesten vi leverer. En annen viktig faktor er at vi i tillegg kan tilby lege som sendes hjem til pasienten, og snart vil pasientene våre også kunne oppsøke oss i fysiske lokaler.

Merk: Lommelegen er eid av Aller Media AS, som eier Dagbladet.

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring

Vi bryr oss om ditt personvern

Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer