PLUTSELIGE TALE- OG LESEVANSKER: Den aktive og friske Anette (38) opplevde plutselig lese- og talevansker, som viste seg å være en alvorlig sykdom. Brødrene og legene Naeem og Wasim Zahid diskuterer symptomene. Video: Marie Røssland / Dagbladet. Vis mer

Anette ble først oppgitt da hun leste Facebook-innlegget.
- Det var jo bare uforståelige tegn og bokstaver

I denne ukes episode får du høre om en alvorlig tilstand som plutselig kan oppstå og krever akutt behandling på sykehus.

- Først trodde jeg det var noe galt med Facebook-innlegget. Jeg ble nesten irritert. Så så jeg at det samme gjaldt hele feeden, forteller Anette Rønningen Svendsen (38) fra Eina.

Hun satt med morgenkaffen og scrollet gjennom Facebook og ser først et innlegg som er skrevet på en så merkelig måte at det er komplett umulig å forstå. Så scroller hun videre og ser at det ikke bare gjelder dette innlegget, men hele feeden inneholder merkelige tegn og bokstaver.

DRAMATISK MORGEN: Anette var en svært aktiv og frisk dame, da hun plutselig fikk symptomer på en alvorlig sykdom. Hør hennes historie i ukas episode hos Lommelegen. Foto: Marie Røssland /Dagbladet
DRAMATISK MORGEN: Anette var en svært aktiv og frisk dame, da hun plutselig fikk symptomer på en alvorlig sykdom. Hør hennes historie i ukas episode hos Lommelegen. Foto: Marie Røssland /Dagbladet Vis mer

Plutselige lese- og talevansker

Hun legger mobilen fra seg, og går på badet. Når mannen hennes stikker innom for å si at han reiser på jobb, klarer ikke Anette å svare. Bare merkelige, usammenhengende lyder kommer ut av hennes munn.

Hør Anette fortelle hva som skjedde videre og hvilken sykdom dette dreier seg om i denne ukes episode av Lommelegens podcast (iTunes eller for Android i eller for via f.eks. Podcast Addict, Beyond Pod eller pocket cast. ) Eller se filmen ovenfor eller i Lommelegens Youtube-kanal.

FORRIGE EPISODE: - Det var som en rotte satt og gnagde i underlivet

NAEEM OG WASIM ZAHID: En gastrokirurg og en kardiolog - som også er brødre.
NAEEM OG WASIM ZAHID: En gastrokirurg og en kardiolog - som også er brødre. Vis mer

En nerdete huskeregel om milt

I tillegg til å høre Anettes historie og få inngående kjennskap til denne sykdommen, vil du i denne episoden få lære mer om et organ ikke så mange vet hvor sitter i kroppen og hvilken funksjon den har, nemlig milten. Naeem har et nerdete øyeblikk hvor han husker en spesiell regel om milten.

Har øl og vond stortå noen sammenheng?

Ukas spørsmål handler om en vondt stortå og øl.

FLERE EPISODER: