ONLINE LEGETIME: Nå kan du snakke med en allmennlege på kveldstid og på helg hos Lommelegen. Foto: NTB SCANPIX / SHUTTERSTOCK / innfelt: privat.
ONLINE LEGETIME: Nå kan du snakke med en allmennlege på kveldstid og på helg hos Lommelegen. Foto: NTB SCANPIX / SHUTTERSTOCK / innfelt: privat.Vis mer

Lommelegen lanserer videokonsultasjon i dag

Snakk med lege på mobil, nettbrett eller laptop. Introduksjonspris 175,- per konsultasjon.

Lommelegen.no er Norges mest besøkte helsenettsted, og har i mange år vært blant nordmenns viktigste kilde for å få svar på helsespørsmål på nett. I dag lanserer Lommelegen en ny tjeneste og tilbyr legetimer på video. Tjenesten fungerer både på mobil, nettbrett og vanlige datamaskiner, uten at du trenger å laste ned noe. Dermed er Lommelegen den første tjenesten i Norge hvor du ikke trenger en app for å snakke med legen på video.

Videokonsultasjon på Lommelegen.no lanseres kl 17 på mandag 14. mai, med 50 % rabatt i lanseringskampanjen, kr 175,- pr konsultasjon.

Lommelegen har cirka 450 000 unike besøkende hver uke. I første omgang vil tjenesten være åpen:

 • På kveldstid (kl 17-22)
 • I helgen (kl 10-20)

På sikt vil vi utvide åpningstiden til både dag- og kveldsåpent.

Du kan:

 • Snakke med legen om helseproblemer på vegne av deg selv eller dine barn
 • Få rådgiving, behandling og resepter
 • Få henvisning til andre spesialister
 • Få henvisning til nødvendige videreundersøkelser
 • Få fraværsattest

Du kan ikke:

 • Få resept på A- og B-preparater
 • Få sykemelding
 • Få henvisning til undersøkelser som krever oppfølging; herunder visse blodprøver og røntgenundersøkelser
 • Få resept på medisiner som krever hyppige kontroller hos lege

Les mer i vilkårene for tjenesten når du bestiller.

En stor andel legebesøk kan gjennomføres digitalt

Antoine Thebault, som har det kommersielle ansvaret ansvarlig for Lommelegen.no i Alle Media, sier: - Vår strategi er å transformere Lommelegen slik at vi kan tilby helsetjenester til våre lesere, og ikke bare innhold. Dette er en forlengelse av vår skriftlige legesvartjeneste. Ventetid hos lege er det flest er misfornøyd med ved legebesøk i dag, viser en undersøkelse vi har gjennomført. Ambisjonen for vår nye tjeneste er å gjøre det enklere og raskere for pasienter å få hjelp.

- Videokonsultasjon med lege er relativt nytt i Norge, men vi har stor tro på at mange kommer til å benytte slike tjenester i fremtiden. Vi skal ikke erstatte fastlegen, men en stor andel av legebesøk både på legekontor og legevakt, egner seg godt å gjennomføre digitalt. Videokonsultasjoner passer godt for foreldrene som har sykt barn og ikke vil vente på legekontor, eller for de som ikke har tid til å ta fri fra jobb for å reise til en lege.

Tett samarbeid med to norske virksomheter, Legevisitt og Confrere

Produktet og tjenesten er resultat av et tett samarbeid mellom Lommelegen, som eies av Aller Media, og to norske oppstartsselskaper; Legevisitt og Confrere.

NY PASIENTSENTRERT TJENESTE: Harald Dobloug ønsker å tilby profesjonell lege time på nett.
NY PASIENTSENTRERT TJENESTE: Harald Dobloug ønsker å tilby profesjonell lege time på nett. Vis mer

Legevisitt har til nå tilbudt hjemmelegebesøk, nå vil selskapet med gründer Harald Dobloug i spissen også være legene som pasientene kan møte i den nye tjenesten på Lommelegen.

- Alt for lenge har helsevesenet ligget langt bak i den teknologiske utviklingen; og nå skal vi vise hvor enkelt, profesjonelt og smidig gode helsetjenester kan leveres, forteller Harald Dobloug.

Confrere har utviklet videoteknologien, basert på plattformen de tilbyr til andre kunder, men tilpasset til Lommelegen.

- Målet vårt er å gjøre det enkelt å kunne tilby tjenestene over video. Vi har lært masse av samarbeidet med Lommelegen, sier Svein Willassen, CEO i Confrere.

- Mange har opplevd hvor frustrerende videokonferanser kan være. Vi har som ambisjon å lage verdens enkleste videosamtaler, tilføyer Ida Aalen, produktsjef i Confrere.