Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Veksthormon

Spørsmål

hei, før jeg begynte på testosteron så tok jeg blodprøver, tok også prøver på veksthormon og IGF1 nivået siden jeg hadde misstanke om veksthormonmangel. begynte på testosteron men bled dårlig. tok blodprøver på LH,TSH,FSH,ACTH,HGH,IGF1,KORTISOL. Viste seg at kortisol var under 30. IGF1 på 24,3 . sluttet på testosteron å fikk normal sove rytme da steg kortisol til 260. før behandling med testosteron så var IGF1 47 og KORTISOL 376. Har lest at vist IGF1 nivået synker hos pasienter som får testeronbehandling så kan det kun skje om pasienten har kreft hypofysesvikt eller nyresvikt. så da må det bety at jeg har noen av de diagnosene for IGF1 nivået synker aldri ved testosteron behandling det stiger og det synker bare om man har kreft hypofysesvikt eller nyresvikt. legen er veldig opptatt av referanseområder men jeg har lest at klinikk skal veie tyngst når man stiller en diangnose på hypofysesvikt / veksthormonmangel.

Svar

Hei,

Jeg er ikke helt sikker på hva spørsmålet ditt er her? Spør du om jeg tror du har kreft eller nyresvikt basert på informasjonen du gir meg?
I såfall kan jeg ikke svare på det her uten mer informasjon. Jeg vil foreslå at du tar med deg det du har skrevet her, og evt mitt svar, til fastlegen din slik at han eller hun kan diskutere hvorfor de evt ikke tror du du har nyresvikt eller kreft.

Mvh,

Nina Bryhn, MD