Ubehag i brystet hos ung kvinne

Spørsmål

Hei

Jeg er en aktiv dame 39 år, født 3 barn, lever sunt, trener 3-6 gg i uken. Jeg har hatt hypothyreose siden jeg var 16 og bruker Levaxcin, har jevne verdier. Spiser sunt. Har påvist lavt blodtrykk og lav blodprosent(?). Moren min har hatt problemer med hjertet og blodpropp. Jobber fulltid og anser meg som psykisk frisk:)

For halvannet år siden begynte jeg tidvis å få smerter i hjerteregionen, aldri ved anstrengelse, pussig nok i hvile.
Det kommer og går litt, er moderat vondt, smertene varer fra 1-2 sek til 15 min. Sitter i hjerteregionen litt til venstre for midten , smerten er som om noen klemmer på hjertet mitt. Smerten er ikke slik at jeg tror det er veldig alvorlig, men nok til at jeg blir ganske satt ut. Almenntilstanden er fin, og siden det går over relativt raskt så har jeg ikke vært til lege.

Har jeg grunn til bekymring?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Kvinner kan ha helt andre typer symptomer enn menn når de har hjerteinfarkt, så det er et godt spørsmål du stiller. Det at dette har vart i over halvannet år gjør at jeg er beroliget, men jeg syntes du skal gå til legen din og diskutere dette. Jeg vet ikke hva slags hjerteproblemer moren din har hatt, og jeg vet ikke hvorfor hun har hatt blodpropp, men begge disse kan være arvelige ting som gjør at du muligens bør følges av en hjertespesialist.
Så ingen grunn til uro, men jeg ville absolutt gått til legen min med dette var jeg deg. Viktig at du informere eksakt om din mor, hvor gammel hun var da hun hadde problemer, hva slags problemer osv. For eksempel ville hjerteinfarkt i ung alder, dvs under 55, er det noe legen din absolutt bør vite om.

Lykke til!

Mvh,

Nina Bryhn, MD

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn