Sliten legestudent

Spørsmål

Jeg beg. på medisinstudiet høsten 02, klarte ikke eksamen. Lest på egenhånd i år, skal ha eksamen i juni. Lurer på om jeg oppsøker lege, om det er mulighet for å få utsatt eksamen så sent, når det ikke er bare grunnet noe fysisk? Jeg makter rett og slett ikke å lese. Er sliten, trøtt, redd for å stryke igjen. Faren min døde pga komplikasjoner grunnet diabetes, har selv en del problemer med blodsukker. (hypoglykemi sa homeøpat, mye trøtt) Har så lyst å klare det, men holder nesten på å gi opp. Føler det beste hadde vært å vente til i hvertfall august med å ta eksamen. Er det mulighet for utsettelse, eller må jeg bare ta eksamen?

Kvinne, 21 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Ikke gi opp!! Du kommer til å klare dette fint, men det kan godt tenkes at du bør ta en liten pause. Jeg kan naturlig nok ikke gi deg løfter eller tillatelser i forbindelse med studie- eller eksamenssituasjonen. Men jeg vet at fakultetene pleier å være forståelsesfulle når man har det vanskelig, og en ordning kan dere sikkert komme frem til. Husk imidlertid at hvis du følge vanlig studieprogresjon vil det hope seg litt opp med andre eksamener og stoff som skal læres - så i noen tilfeller kan det være fornuftig å ta en liten pause og kanskje hoppe ned et kull.

Snakk med studieveileder om hvordan du skal legge opp løpet fremover og be om hjelp til å strukturere lesingen din - så kommer du helt sikkert til å stå på eksamen.

Du må også snakke med fastlegen din om dette, da jeg tror det er mulighet for at du kan ha en depresjon som kompliserer det hele. Fastlegen din må vurdere hvordan depresjonen skal takles fremover.

Lykke til!!!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-