Slapp, UVI og nedsatt libido

Spørsmål

Hei.
Jeg er en jente på 25 år. Har de siste årene vært svært trøtt, slapp og tiltaksløs. Sover mye og føler meg ikke uthvilt selv hvor mye jeg sover. Får urinveisinfeksjoner hyppig. Er også vært plaget med at jeg mister over gjennomsnittslig mye hår. Liten sexlyst og er noen ganger vondt når jeg har sex.
For litt over ett år siden var jeg til fastlegen og fikk konstantert at jeg hadde lite D-vitamin og startet da å ta D-vitaminer regelmessig. Symptomene har ikke bedret seg selv om D-vitamin prøven er normal. Det er frustrerende å ikke finne ut hvorfor jeg føler meg så sliten og slapp. Går ut over livskvaliteten min!! Depresjon kan jo gi mange av de samme symptomene, men siden jeg har jobbet mye med meg selv gjennom de siste årene mener jeg selv at det ikke er dette. Har i det siste begynt å tenke på om det kan være noe hormonelt? Østrogenmangel, lavt stoffskifte eller lignende. Vet at disse tilstandene ikke er vanlig hos en 25 åring, men vil ikke utelukke noe. Føler ikke at fastlegen min tar dette på alvor og at jeg sitter der som et stort spørsmålstegn. Håper du kan komme med noen gode råd eller tanker.

Hilsen en frustrert sykepleier

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Du har forskjellige problemer, og jeg tror at ang tretthet/slappheten din ville jeg også sjekke skjoldbruskkjertelfunkjson. I tillegg er det bra om man sjekker blodsukkeret ditt. Noen av symptomene dine kan absolutt skyldes stoffskifteproblemer, blodsukker problemer eller depresjon. Det kan være mer enn en tilstand samtidig også, så det er viktig å få en helhetlig vurdering. Hvis du ikke føler at legen din hører på deg er det mulig du bør bytte til en annen lege. Jeg vet ikke nok om resten av deg, som feks medisiner du tar (p-piller?), vekt, høyde, andre sykdommer i familien, om dine UVI kommer vesentlig etter samleie eller om de dukker opp hele tiden osv. Når det gjelder dine gjentatte UVI ville jeg foreslå at du ser en urolog. Dette kan skyldes alt fra nyre eller blære stener, genetisk predisposisjon, bakterier som når blæren din under samleie, til anatomiske varianter i blære eller urinrør osv. Inntil du kan se en urolog ville jeg foreslå at du er nøye med å ikke ta bad, men heller dusje, tørke deg korrekt etter toalettbesøk, dvs forfra til bakfra, drikke mye vann for å skylle blæren ofte, gå på toalettet rett etter samleie for vannlating, bruk intim spesialsåpe, unngå sæddrepende midler, og pass på å gå på toalettet så fort du kjenner at du må. Nedsatt libido, sexlyst, er vanlig ved depresjon, men også ved stoffskifteproblemer og andre tilstander. Hvis dette har vært en dramatisk forandring for deg, er det noe man skal ta alvorlig og sjekke skikkelig. Du kan også se en gynekolog iom at du har smerter under samleie. Det kan skyldes forskjellige ting det også, og det er viktig å finne ut av om det er noe man kan ta seg av for deg slik at du kan ha glede av den delen av livet ditt.

Lykke til.

Mvh,
Nina Bryhn, MD

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn