Privat vs. offentlig fedmeoperasjon?

Spørsmål

Var avklart til Gastric Bypass ved Aleris for 2-3 år siden. Fedmeklinikken ved Moss Sykehus ovetalte meg til at det kun var lisstilsendring som var varig løsning. De ga vel ette hvert mer og mer opp og sendte meg i Taxi til uttalelse av Kir. ved Aker Sykehus. Jeg var godt over 60 med diverse følgesykdommer og fikk tvert avslag i Den Off. Helsetjenesten.
Har nå fått innvilget opphold ved Evjeklinikken, oppstart om 14 dg., men har ikke noe der å gjøre ut fra div. brosjyrer som er sendt ut. De baserer seg mye på fysisk trening, matlaging etc. 200m å gå mellom soveenheter og kantine. Jeg er avhenging av krykker og har dårlig balanse. Jeg har Spinal Stenose, Aortaklaff i metall. Har søknad inne for Handicapparkering og kan kun gå ca 30 m pga smerter fra rygg, nakke, knær og har dårlig balanse. Var så utmattet at jeg var iinlagt på Kalnes Sykehus ved juletider. Diagnose alvorlige, sterke og multiple apner. Satt på stolen og sovnet brått og tippet eller falt ut og ned fra den, dag og natt. Kjøreforbud. Har ikke sovet i seng siden sykehusoppholdet. Forsøker å bruke CPAP. Elendig sosialt liv.

Spinal Stenose, nakke og korsrygg, tett spinal kanal og betydelig slitasje og sammenvokste hvirvler. Alvorlig søvnapneer, CPAP, sover sittende i Stressless.
Store smerter i rygg og nakke gjorde meg ufør siden ca. 2009, syk siden 2007.
Aortaklaff byttet i 2001, Feiring. Store smerter i fra knær. Står på utredning hos Lovisenberg Sykehus. Merker bedring i perioder med litt veknedgang.
Mottok aksept igjen fra Aleris i dag, så snart jeg fremlegger Kariologisk utredning.
Dette vil bli gjort pr omgående og låneopptak til slik priv. operasjon.
Mener dere at jeg har sak mot Helfo etter slik op. da jeg ikke har mer tid å rote bort på forsøk i det off.
Takknemlig for deres syn på saken og om dere mener jeg har krav på refusjon når operasjon er kategorisk avslått?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du har altså fått klarsignal for fedmeoperasjon ved Aleris, forutsatt at du fremlegger erklæring på din hjertefunksjon. Men du får det ikke i det offentlige.
Det at man ikke har anbefalt deg dette i det offentlige helsevesen, er naturligvis ikke noe som er gjort for å være vrien eller vanskelig med deg. Det er medisinske vurderinger som ligger bak, det kan du i det minste være aldeles sikker på.
De vurderingene kan enten være rette, eller de kan være feil.

Du spør oss her om vi mener du har en "sak mot Helfo" og om vi mener du har krav på refusjon av utgifter.

Det er gode spørsmål du stiller, men det er helt klart at dette er altfor komplekst og omfattende til at vi skulle kunne uttale oss om dette her, basert på kun de opplysninger du kommer med her.
Vil du ha svar på slike spørsmål, dvs om de vurderinger som er gjort i det offentlige helsevesen er rett eller feil, så kan du vurdere å sende saken til Fylkeslegen for en vurdering, evt sende en klage til samme instans.
Å drøfte det med Pasientombudet i fylket du bor i, er også kanskje en vel så god ide, i første omgang. Der vil du kunne få drøfte saken og få tilbakemeldinger på dine rettigheter, muligheter m.v.

Her finner du mer info om pasientombudet:
https://helsenorge.no/pasient-og-brukerombudet

Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-