Kvalme

Spørsmål

Hei!
Kvalme siden des 2015 - daglig, uten oppkast.
Vektnedgang i begynnelsen pga dårlig matlyst.
Vekt normal pr i dag.
64 kg høyde 160cm
Undersøkelser:
CT av hode, lunger, lever. Forkalkninger påvist på lever.
Ultralyd av galle, mageregion.
Cyste funnet og fjernet fra eggstokk. Godartet .
Blodprøver normale.
Avføringsprøve normal.
Gastroskopi - alt normalt.
Tatt gluten og allergi / matallergi tester hos fastlege - alt normalt.
Antidepressive medisiner har vært prøvd i ett halvt år uten effekt.
Kvalmestillende medisiner har ingen effekt.

Har tinnitus , noe svimmelhet.

Spiser normalt.

Tross alle undersøkelser og negative funn vedvarer kvalmen.

Mvh
Gunn

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Jeg regner med at du ikke har blitt bedre av å stoppe Tramagetic? Ellers er dette en medisin som absolutt kan gi deg kvalme.
I tillegg kan en galleblære som ikke tømmer seg skikkelig også gi daglig kvalme. Dette må man undersøke via et HIDA-scan, hvor man måler opptak og utslipp av en radioaktiv markør i gallen for å se om galleblæren tømmes skikkelig. Dette er vanskelig å se på ultralyd eller CT.
Det kan også være andre ting som alkohol, urter, vitamintilskudd etc som kan føre til dette.
Jeg ville sjekket et HIDA scan først, og så gå videre derfra.

Mvh,

Nina Bryhn, MD

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Jonas Skylstad
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-