Jeg vil bli lege

Spørsmål

Hei. Jeg er 14 år og vil gjerne bli lege. Ofte leser jeg i anatomibøker og sånt. Alle i familien min har tro på at jeg blir en flink lege. Har dere noen råd til meg? Hvilken utdannelse må jeg ha, og hva er viktige karakterer på ungdomskole, videregående og universitet? Jeg får bare 4+ og 5- i engelsk, hva bør jeg gjøre? Er 5+ i matte og naturfag bra nok? Jeg har lest mye på disse sidene om forskjellige sykdommer.

Kvinne, 14 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Legeyrket er et variert og spennende yrke, og jeg er helt sikker på at du vil bli en god lege.

Det er ikke nødvendigvis slik at gode karakterer er det som gjør en best egnet til å være lege. Imidlertid har det vært såpass stor pågang på dette studiet de siste årene, at karakterene og "snittet" har vært ganske avgjørende for å komme inn de fleste steder i Norge. Du er 14 år og opptaksreglene kan nok forandre seg før det blir aktuelt å søke på medisinstudiet.

Imidlertid vil jeg råde deg til å gjøre ditt beste på skolen, både på ungdomsskole, videregående og eventuelt universitetsstudier. Da vil du ha et godt utgangspunkt for å kunne søke på mange flere studier, kanskje det også vil være andre enn medisinstudiet som blir aktuelle for deg med tiden.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-