PAKKE SYKEHUSBAG: Fra tid til annen hender det at vi må overnatte på sykehuset i noen dager. Hva trenger du å pakke med deg? Foto: Scanpix
PAKKE SYKEHUSBAG: Fra tid til annen hender det at vi må overnatte på sykehuset i noen dager. Hva trenger du å pakke med deg? Foto: Scanpix Vis mer

Hva bør du ta med deg på sykehuset?

Pakkeliste over hva du trenger under et sykehusopphold. La verdisaker ligge igjen hjemme!

Skal du være på sykehus i en kortere eller lengre periode? Da kan det være greit å vite hva du bør ta med deg til oppholdet.

Hvis du skal opereres i mageregionen er det lurt å ha med klær som er vide i livet, råder Oslo Universitetssykehus.

LES OGSÅ: Har du spørsmål om medisin?

Huskeliste til sykehusbagen

Det er ikke så mye du trenger å ha med, ifølge Haukeland Universitetssykehus, som har laget en pakkeliste for den anledning:

 • Medisin
  Ta med den faste medisinen du bruker. Det kan ta tid å få tilsvarende medisin fra apoteket
 • Liste over medisinene du bruker
  Det er viktig å informere sykehuset om du bruker sovetabletter, smertestillende, avføringsmidler og p-piller. I tillegg bør du informere om du bruker alternativ behandling og kosttilskudd
 • Morgenkåpe
 • Nattøy
 • Treningsbukse og t-skjorte/overdel
 • Undertøy
 • Gode innesko
  Av hygieniske årsaker er det ikke lov å gå barbeint på sykehuset. Sørg for at inneskoene dine er stødige og lette å ta av og på.
 • Toalettsaker
  Tannbørste, tannkrem, kam/hårbørste, deodorant og eventuelt barbermaskin
 • Hjelpemidler som du er avhengig av
  Eksempel: Stokk, krykker, rullator eller rullestol
 • Litt penger
  Det kan være greit å ha litt kontanter som du kan bruke i kiosken på for eksempel aviser eller ukeblad, men ellers anbefales det at du tar med deg minst mulig penger.

Det er også et generelt forbud mot å ta med dyr inn i bygninger på sykehusområdet, siden det stilles strenge krav til hygiene på sykehuset.

LES OGSÅ PÅ MAMMANETT.NO: Dette bør du pakke i bagen før fødselen

HUSKEREGEL: Ta kun med det mest nødvendige og la verdisaker ligge igjen hjemme. Foto: Scanpix
HUSKEREGEL: Ta kun med det mest nødvendige og la verdisaker ligge igjen hjemme. Foto: Scanpix Vis mer

Verdisaker på sykehuset

Sykehusene anbefaler at du ellers lar penger og verdisaker bli igjen hjemme, siden sykehuset ikke har forsikringsordninger som dekker tap av pasientenes eiendeler.

Hvis det er noen verdisaker du må ha med deg, bruker Haukeland sykehus verdiposer til oppbevaring av kontanter og andre verdisaker.

Denne verdiposen er en A4-pose i plast med sikkerhetslukking, som ikke kan åpnes uten å sette spor. Posen har også et eget registreringsnummer.

Hver pasient skal kun ha én verdipose. Inneholder posen verdier til 10 000 kroner eller lavere, følger den deg til den avdelingen du skal være på. Dersom verdien er høyere, blir posen levert til Hospitaldrift sikkerhet for oppbevaring i safe der.

De aller fleste pasientrom på Rikshospitalet/ Radiumhospitalet har låsbare garderobeskap for oppbevaring av personlige eiendeler. Disse låses med myntdeponi (10 krone) eller nøkkel.