Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tarmskylling

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 28 år som har noen spørsmål. Hva mener dere leger om tarmskylling... Jeg har tatt 4 behandlinger med colon terapi, og føler meg mye bedre i form. Men fastlegen min svartmaler denne formen for behandling. Han sier det kan gjøre ting verre, og at tarmen min blir dårligere av det. Men hvordan er det mulig da...det er jo bare rent vann de setter inn. Og vann absorberes i tarmen og renser, men alikevell er det skadelig. Jeg er veldig forvirret nå...jeg vet ikke hvem jeg skal høre på. Jeg vil jo selvfølgelig lytte til legen min, men hvorfor er så mange blitt friske av både utslett, kviser, magetrøbbel, håravfall o.s.v.... Det må jo være en positiv virkning. Kvinne, 28 år

Svar

Hei !

"Colonterapi" eller tarmskylling er ingen "terapi" i det hele tatt, men ren humbug, med kun en sikker positiv virkning bankkontoen til de som driver med det. Så enkelt er det.

Dette er ikke min "mening", siden du spør hva vi mener, men klare fakta.
Der finnes ingen som helst dokumentasjon på at dette har noen som helst positive effekter på helsen.
Det at du kan ha hørt om personer som kan ha blitt kvitt diverse plager ved slik "behandling", betyr ikke at de har blitt bedre som følge av behandlingen, men at de tilfeldigvis har blitt bedre av sine plager samtidig med at de foretok denne behandlingen. Mao. et tilfeldig sammenfall i tid, og ingen som helst årsakssammenheng.

I tillegg til at det ikke har noen som helst positiv effekt på helsen, så kan det selvfølgelig være skadelig, da man skyller ut de nyttige, veldig viktige og helt nødvendige bakteriene som skal være i tarmen for å fremme fordøyelsen og næringsopptaket. Der er milliarder av slike gunstige bakterier i tykktarmen, og de er der ikke "tilfeldigvis" eller uten grunn, de er der fra naturens side fordi de har en viktig nyttefunksjon.
I tillegg er det en unødvendig påkjenning på slimhinnene i tarmen, som er veldig fintfølende og som ikke skal tukles med på et så kunstig og unaturlig vis.

Tarmen er et selvrensende organ, som fra naturens side IKKE er beregnet på "rengjøring" ! Alle mennesker og dyr har eksistert og greid seg meget bra uten slikt tull, så lenge der har vært levende vesener med tarm på jorden !

Mao. tøys og tull, med mulig uheldige effekter. Bortkastede penger, og uheldig tukling med et fintfølende system som ikke skal utsettes for slike påfunn som dette er.

Når jeg er såpass negativ som du altså ser jeg er, så vil jeg legge til at det ikke kommer av noen generell skepsis til alternative behandlingsmåter eller tro på at skolemedisinen "vet alt", for dette tenker jeg ikke, men at dette er rent tull og unaturlig og unødvendig, trenger man ikke å være lege for å se, det er bare å tenke litt gjennom dette på egenhånd og se det i litt større sammenehenger, så ser man at dette er et påfunn for å tjene penger og intet annet.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-