Sun Chlorella og graviditet

Spørsmål

Hei! Jeg har brukt kosttilskuddet Sun Chlorella i lengre tid, først og fremst fordi jeg føler at det hjelper på min mildt sagt problematiske fordøyelse, men også fordi jeg genrelt sett føler velvære med det. Nå har imidlertid blitt gravid og lurer derfor på om det er tilrådelig å fortsette å bruke dette kosttilskuddet under svangerskapet. Jeg er genrelt sett skeptisk til å bruke tilskudd under graviditet (bortsett fra en multi-vitamin, omega-3 samt ekstra folsyre og kalsium), men slik jeg forstår det er vel chlorella en slags naturlig "mat" (og ikke urter som kan være skadelige)?
Jeg har også et spørsmål ang. te. Jeg har lest at gravide helst ikke skal drikke grønn te da det hindrer dannelsen av nye blodplater. Stemmer dette? Og gjelder det i så fall også for hvit te? Jeg drikker foreløbig bare Rooibos-te som jeg har forståt skal være sikkert, men savner dypt den vante te-koppen min.

Kvinne, 42 år

Svar

Hei!
Du kan trygt ta Sun Chlorella under graviditet. Jeg har saumfart literaturen og kan ikke finne noen negative effekter mellom dette produktet og fosteret.
Når det gjelder grønn te, er de oppgitte virkningene på blodplatene helt usikkert og gjelder i såfall ikke bare gravide. Både hvit og grønn te kan drikkes uten fare for fosteret.