Myelomatose og naturmedisin

Spørsmål

En i familien som er 42 år har benmargskreft og har fått strålebehandling, cellegift og resning av blodet. Det siste to ganger. Nå vokser kreften igjen og vi er alle veldig fortvilet. Jeg tror jeg har hørt at man ikke kan rense blodet for mange ganger. Uansett lurer jeg på om det finnes noen naturmedisinsk behandling som har noen som helst slags effekt ved benmargskreft? Jeg tipper at det ikke er noe som er bevist for da hadde vi sikkert hørt det. Men vet du om noe som KANSKJE virker? Eller noe forskningrposjekt i Norge eller et annet sted hvor en forsøker å teste ut noen naturmedisiner mot benmargskreft? På forhånd takk for svaret. Relevante sykdommer/medisiner: Myelomatose Mann, 42 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Benmargskreft kalles også for Myelomatose. Det er en kreftform som kjennetegnes av ukontrollert vekst av såkalte plasmaceller. Plasmaceller produserer normalt et bredt spektrum av antistoffer som beskytter oss mot infeksjoner. Ved myelomatose lages utelukkende en type antistoff på bekostning av de øvrige. Samtidig undertrykkes produksjonen av de hvite og røde blodcellene. Det medfører økt risiko for infeksjoner og tretthet.Den høye konsentrasjonen av antistoffer kan også gjøre at blodet blir mer viskøst. Det gir symptomer som hodepine og omtåkethet. Behandlingen består først og fremst av medisiner som undertrykker plasmacellene og eventuelt strålebehandling mot smertefulle svekkelser av skjelettet. Rensing av blodet (plasmaferese) gjøres også i de tilfellene hvor blodet er meget viskøst. Effekten av slik blodrensning taper seg ikke, men er kun symptomatisk og har ingen effekt på infeksjonstendensen og bensmerter.
Myelomatose kan ikke helbredes i dag.
Rikshospitalet tilbyr også for enkelte pasienter (alderen betyr mye) transplantasjon av benmarg, enten fra en selv eller fra slektning. Helbredelse oppnås heller ikke pr idag ved slik behansling.
Jeg kjenner kun et naturpreparat, haibrusk som er blitt mye brukt hos kreft pasienter. Det er blitt gjort forskning på haibrusk i over 30 år, og resultatene er inkonklusive. National cancer institute i USA har nylig satt i gang tre seriøse studier om flytende haibrusk hvor 1100 kreftpasienter, derav 120 myelomatosepasienter som hadde rask tilbakefall av sin sykdom eller liten bedring av tidligere behandling. Tiden vil derfor vise hvor virkningsfullt behandling med flytende haibrusk vil være for kreftpasienter.
Myelomatose er en alvorlig diagnose som pr i dag ikke kan helbredes. Det blir derfor viktig å instille seg på situasjonen. Livskvalitet, som fravær av smerte, kvalme er viktig. Familie, nærhet og omsorg betyr mye.
Jeg håper du har lært litt om sykdommen og behandlingen.
Mitt siste råd: Ikke fokuser for mye på mirakler, men heller på familiemedlemmet som fortsatt er her.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-