Man må vite hva man skal behandle før man behandler noe

Spørsmål

Jeg har balanseproblemeer, dårlig koordinasjon i alle lemmer. (Armer, bein, tale) Dette varierer over tid, men er ofte værst tidlig på dagen, og fra dag til dag. Jeg blir verre om jeg drikker litt kaffe eller vin. Jeg har problemer med å snakke i telefonen tidlig på dagen. Jeg har vært til nevrolog flere ganger, men har ikke fått noen sikker diagnose. Jeg har tatt MR, sjekket spinalvæske og det perifere nervesystemet, men man finner ingen feil.
Ellers har jeg pulserende tinnitus på venstre øre. Jeg er bypass operert og har hatt en liten blodpropp på høyre netthinne.
Kan det være en ide å prøve LDN ? Jeg har prøvd Q10, Magnesium og Ginko Biloba, men uten at det hjalp.

Svar

Hei.

Før man skal forsøke å behandle noe som helst, er det en forutsetning at man vet hva man skal behandle, dvs at en diagnose er stilt. Det er det jo ikke her, og derfor er det umulig å ta stilling til hvordan du evt kunne vært behandlet. Det er rett og slett "for tidlig" å stille spørsmålet.
Jeg har naturlig nok heller ingen mulighet til å stille noen diagnose her over nett, uten å kunne undersøke deg.

Det du følgelig må gjøre, er å spille denne ballen over til fastlegen din, som må utrede deg videre for årsaken til plagene dine, inntil en diagnose evt blir stilt. Da har man grunnlag for å kunne si noe om hva slags behandling som kan hjelpe deg.

LDN (Low Dosage Naltroxone) er forøvrig ingen etablert eller dokumentert behandlingsmåte, og jeg anbefaler derfor ikke dette for noen tilstander i det hele tatt, men spesielt ikke for ditt vedkommende hvor vi ikke vet hva årsaken til plagene dine er. Da er det ihvertfall et garantert "skudd i blinde".

Lykke til videre.