Kollagen mot ryggsmerter?

Spørsmål

Jeg er 84 år og har smerter i korsryggen.Jeg bruker paracet med 1g paracetamol. En til tre ganger pr dag.
Har tatt k2 i ca.3 uker. Går turer nesten hver dag. Har nå smerter i føttene også. Bruker hjertemedisin:Lebitor,MetoprololSandoz,Ramipril Actavis,Acetylsalisylsyre.

Spørsmål: Kan collagen Plus tm hjelpe mot mine plager?

Svar

Hei.

Collagen Plus er ikke et legemiddel, men en handelsvare / naturprodukt, uten dokumentert effekt. Det har vært hevdet at det har kunnet hjelpe mot artrose / "slitasjegikt".
Men jeg vet heller ikke om det engang er artrose du har i ryggen din, eller om smertene har annen årsak. De fleste tilfeller av ryggvondt skyldes muskulære forhold.
Jeg har ikke hørt eller lest om at kollagen skal kunne hjelpe mot noen for ryggsmerter.

I tillegg er jeg skeptisk til å blande naturpreparater og legemidler, da en ikke har oversikt over hvordan de kan virke inn på hverandre, evt gi bivirkninger m.v.

En annen ting er at der er jo svært mange måter du kan få god hjelp mot ryggsmerter på, ifra fastlege evt i samarbeid med fysioterapeut. Kanske du også trenger sterkere smertestillende enn det du har. Jeg vil nesten tro det, siden du åpenbart er ute etter noe som kan hjelpe mot smertene i ryggen din. Det betyr jo at paracetamol ikke hjelper deg godt nok nå.

Ta derfor kontakt med fastlegen din for å diskutere hva som vil hjelpe best mot ryggsmertene dine nå. Det første og viktigste er nok å få sterke nok smertestillende. Kanskje du vil ha nytte av et såkalt smerteplaster? Spør legen om det.

Når det gjelder kollagen, så kan du lese et svar fra vår revmatolog om dette, til en annen leser. Der får du grundig og omfattende informasjon om det du spør om.
Klikk på denne linken så får du lese artikkelen:

http://www.lommelegen.no/legesvar/leddgikt-og-kollagentilskudd

Ha det bra og god bedring.