Kan jeg bruke "C9" i sammen med medisinene mine?

Spørsmål

Ønsker starte på c9 fra forever living. Må bare forsikre meg at d går greit selv om jeg går på antidepressiva : lamictal og seruquel depot. Prøvde finne ut selv men vanskelige ord i felles katalogen når mann ik er lege. Håper dere kan hjelpe slik at jrg kan begynne på c9 med god samvittighet.

Svar

Hei.

Dette produktet du har tenkt å kjøpe og å innta, er ikke et legemiddel eller noe vi leger har befatning med eller kunnskaper om. Det er ikke omfattet av samme produktkontroller og kvalitetssikringer m.v. som godkjente legemidler. Når det gjelder alle godkjente legemidler, så har vi detaljert kunnskap om hva som kan brukes i sammen, og hva som ikke må kombineres. Men slik informasjon har vi ikke for slike rene kommersielle salgsvarer som dette. Der må man bare stole på produsenten, både hva gjelder innhold, renhet og virkning, om man vil det.

Det går derfor ikke an å gi deg noe sikkert svar om dette. Jeg har prøvd å se på hva dette produktet inneholder, men finner kun formuleringer som f.eks. denne:

"Inneholder fem av våre mest populære kosttilskudd: Aloe Vera Gel, Forever Arctic Sea, Forever Daily, Forever Active Probiotic og Argi+."

(Fra produsentens hjemmeside)

Dette er ord og formuleringer som ikke sier noe som helst om kjemisk sammensetning osv, det er kun navn som de har gitt preparatene. Det gjør det også ytterligere umulig å si noe sikkert om det er trygt å kombinere det med antidepressiva.

Det er vel verd å vite at der finnes en lang rekke naturpreparater, urter osv som har innflytelse på legemidlers virkning i kroppen.

Men alt i alt kan jeg ikke gi deg et konkret klarsignal på at dette er aldeles trygt, og et slikt svar finnes neppe heller, av den enkle grunn av at dette ikke undersøkes vitenskapelig, slik en gjør det for legemidler sin del.

Jeg kan kanskje anta at det kan være greit, på ren magefølelse, men det er ikke et svar jeg kan gi deg, og ikke har det noen verdi heller, da det ikke er basert på objektive fakta, men kun en antagelse fra min side.

Håper at jeg har klart å forklare deg grunnen til at spørsmålet du stiller ikke lar seg besvare med sikkerhet. Ha det bra.