Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan dette kosttilskuddet brukes sammen med mine medisiner?

Spørsmål

Jeg bruker : Albyl-E 75 mg/dgl, Metroprolol 25 mg x 2 dgl og Xarelto 15 mg dgl. Kan jeg ta i bruk L-serin ? Eller kolliderer disse ?

Mann 84
Svar

Hei.


L-serin er ikke en medisin, men et kosttilskudd, altså en kommersiell handelsvare, som noen forøvrig har økonomiske interesser i at du eventuelt kjøper. Det betyr blant annet at det ikke gjennomgår vitenskapelig testing og godkjenning slik som godkjente legemidler gjør. Og det betyr at vi på ingen måte har samme grundige kjennskap til hvordan det eventuelt ikke bør brukes med legemidler, som vi har når det gjelder legemidler. For når det gjelder legemidler, så er slike ting undersøkt, kjent og beskrevet. Det betyr at begir man seg inn på bruk av slikt, så beveger man seg inn i noe ukjent terreng. 

Jeg tenker også at så lenge dette ikke er et produkt som er et legemiddel, og som heller ikke har noen dokumentert virkning, så trenger du det ikke, og da kan du velge å la være å bruke det. Det er jo en god føre-var regel.

Husk at det du leser om L-serin, hvor det sies å ha gunstig virkning mot det ene og det annet, inklusiv hukommelse, er reklame og ikke informasjon, selv om det presenteres som informasjon. Det er skrevet av de som produserer og selger det, og jeg tenker at da bør enhver alarmlampe begynne å lyse. Det er som hovedregel ingen god grunn til å stole på noe som blir fortalt av noen som har økonomiske interesser i det.  Det blir jo som "Du vil ha nytte av noe, som vi tilfeldigvis kan selge deg". 

Det er godt mulig at det er uproblematisk å kombinere med de medikamentene du bruker, men vi vet ikke nok om dette til å si at det er trygt. Håper det var greit svar. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-