K2 tilskudd, bruker albyl

Spørsmål

Hei,
Det reklameres mye om dagen for K2 sin positive effekt på Hjerte og kar
sykdom.(Rense blodårer for kalsium avleiring ?) Kan man ta K2 tilskudd hvis man går på Albyl E 75 . På grunn av
tidligere hjerte infarkt. (k vitamin bedrer koagulering av blodet , Albyl e skal virke motsatt ??)

Svar

Det er overhodet ingen dokumentasjon som ligger bak påstandene om den gunstige effekten som du beskriver. Jeg vil anbefale å ikke ta dette. Albyl E hemmer blodplatene, det har ingenting med vitamin k å gjøre. Det er marevan som er vitamin k hemmer. Men allikevel ser jeg ingen grunn til å ta k2