Homeopati, kaffegrut, astrologi

Spørsmål

Hei, jeg var hos en homeopat for noen dager siden, helt tilfeldig, skulle egentlig få råd vedr. dårlig hud. Men, da jeg kom dit så ble det ikke fokus på huden. Hun tok en rask titt på meg og irisen i öyet og ble svärt bekymret over det hun så. Jeg skal vist ha magnesiummangel, nedsatt binyrefunksjon årsaket av mange år med stress. Tåler melkeproteinet dårlig og har dårlig forbrenning.

Jeg kan ikke si at hun ikke har rett, min hverdag er stressende. Hun sa at jeg på et tidspunkt har vært utbrent og det stemmer, var sykmeldt deler av 2009.
Og at jeg burde være sykmeldt nå da hun så at jeg lider av stress. Jeg lurer på om jeg skal ta dette alvorlig og undersöke meg hos en lege og hva kan en lege i så fall gjøre. Jeg er kvinne, gift, 2 barn og er 37 år.

Kvinne, 37 år

Svar

Hei.

Jeg gir deg "terningkast 6" for ditt meget treffende og viktige spørsmål:

"Jeg lurer på om jeg skal ta dette alvorlig".

Det skal du få et meget klart svar på:

Svaret er: Nei.

Du kunne like gjerne ha gått til noen som kikket i kaffegrut eller spådde i kort. Homeopati er faktisk noe av det fremste og mest utbredte tøv vi har innen "alternativterapi" pr idag, og det er en kvasivitenskap og ren overtro, på linje med magi, astrologi og trolldom. Det ern faktisk egentlig mye verre, siden de har greid å opprettholde et skinn av seriøsitet hos deler av almenheten, i motsetning til å spå i kaffegrut, som ingen tar seriøst og alle vet er bare selskapslek.

Homeopatien er i sin helhet basert på bisarre og fullstendig konstruerte forestillinger fra 1800-tallet uten snev av fotfeste i vår kjente fysiske virkelighet, og baserer hele sin "terapi" og "diagnostikk" på overnaturlige fenomener og tankekonstruksjoner som ikke lar seg påvise i vår vanlige fysiske verden med hverken sanseapparat, vitenskapelige metoder eller noe som helt.

De som hevder noe annet, har enten en "religiøs" tro på fenomenet, (og hva man velger å tro på velger man heldigvis selv), eller så er det evt økonomiske interesserer inni bildet.
Det er jo åpenbart og klart at man gir inntrykk av at det man holder på med (f.eks. irisdiagnostikk) er seriøst, hvis man ønsker å tjene penger på det.

"Irisidiagnostikk", som er metoden vedkommende brukte til en så viktige oppgave som å stille diagnoser, er fullstendig verdiløs og uten snev av seriøsitet eller troverdighet, på linje med astrologispalten i ukeblad og tilsvarende.

Jeg ser ingen hensikt i å pakke inn sannheten om slik overtro, som vi i 2012 alle er best tjent med å få raskest mulig ekspedert til historiens mørke historiebok, sammen med tro på tusser og troll, og jeg blir i særklasse indignert på vegne av folk som deg som får "servert" slikt nonsens uten fotfeste i virkeligheten, med kun ett resultat: Å så unødige bekymringer hos deg.

Jeg vil også presisere at det jeg her sier, IKKE er min "mening" eller tilsvarende, men klare og dessverre udiskutable fakta.

Tatt dette i betraktning, ser jeg ikke noen grunn til at noe som helst av det denne homeopaten sa, skal være noen grunn til å oppsøke lege, slik du lurte på.

Det er spesielt ille at hun sa at du burde være sykmeldt, etter å sa sett på hva slags farge du har i øynene (!). Det å vurdere behov for sykmelding, er noe du selv må kjenne på. Kjenner du deg ikke i stand til å gå i arbeid pga helsen, tar du kontakt med legen din og tar opp dette.
Legen vil da samtidig, med seriøse og troverdige, dokumenterte metoder, også hjelpe deg til å finne ut om der er noen medisinske årsaker til hvordan du har det.

Det er videre selvfølgelig fullstendig mulig at du kan lide av stress, men det er isåfall ikke noe man kan se i øynene dine.

Les gjerne mer om homeopati og annet kvakksalveri her:

http://www.quackwatch.org/

Og artikkelen "Homeopathy- the ultimate fake":

http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/homeo.html

Her om "irisdiagnostikk" i artikkelen "Iridiology is nonsens"

http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/iridology.html

God lesing, og lykke til! Legg rolig og aldeles trygt fra deg enhver bekymring du har fått fra denne personen.