Hemoroideplager og alternativ behandling

Spørsmål

Jeg er plaget med hemoroider, har lest at det kan medføre store bivirkninger og smerter ved kirurgisk inngrep. Har lest om et naturprodukt som heter Hemapro. Er det et produkt som du har erfaring med og kan anbefale?

Svar

Hei.

Nei, Hemapro er ikke noe som benyttes i helsevesenet for medisinsk behandling av hemoroider. Jeg har følgelig ingen kunnskaper om dette, ut over det som både du og jeg kan lese i reklamen deres på produktets nettside.
Både personlig og faglig stoler jeg prinsipielt ikke på opplysninger i reklame, av den åpenbare grunn at det er skrevet av noen som har økonomiske interesser i å skrive nettopp det de velger å skrive i reklamen, mao. ingen objektiv informasjon.

Jeg kan følgelig ikke anbefale det. Jeg har heller ikke noen informasjon som tilsier at det er skadelig, forøvrig. Men å se for seg at et kosttilskudd skulle kunne forebygge hemoroider, slik der står i reklamen, synes jeg virker lite tillitsvekkende.

Du er skeptisk til kirurgisk behandling. Det er på ingen måte sikkert at du trenger kirurgisk behandling, for der finnes effektive reseptpliktige legemidler du kan få av fastlegen din. Forsøk dette først, det er mitt beste råd.
Fastlegen vil også kunne si deg om kirurgisk behandling er nødvendig eller ikke. Hvis det først er så ille/alvorlig at kirurgisk behandling er nødvendig, så kan du ihvertfall være skråsikker på at ingen kosttilskudd eller "lindrende kremer"som f.eks. dette produktet, kan løse problemet for deg.

Lykke til, uansett valg av behandlingsmåte.