Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bjørnegalle?

Spørsmål

Hei! Vi er bekymret for vår sønn på 22 som har vært sykemeldt nesten ett år pga. kvalme og magesmerter. Han har prøvd syredempende medisiner gjennom fastlegen, og har vært til gastroskopi. Ingen magesårbakterier, men konstatert forsinket galleproduksjon. Hans fastlege har ingen videre planer. Jeg var hos min egen fastlege i dag, og nevnte problemet. Hun sa slikt kunne behandles med galletilskudd, kalte det «bjørnegalle», men har nok ingenting å gjøre med kinesisk dyreplageri. Finner lite om dette på nettet, vet du/dere noe om dette? Mvh.

Mann 22
Svar

Hei.


Bjørnegalle vet jeg ingenting om, da det ikke er noe som brukes innen vitenskapelig basert medisin. Det må du heller spørre legen som nevnte det, om du vil ha mer informasjon om dette.

Jeg hadde nok heller valgt, om jeg var din sønn, å få hjelp innen seriøs skolemedisin. Jeg er ikke helt sikker på hva "forsinket galleproduksjon" betyr, så jeg synes din sønn skal ta opp dette med legen sin, for å forhøre seg om hva legen egentlig har ment med dette, og om behandlingsmuligheter finnes.

Ha det bra.