Ingefær - Naturens reisesykemedisin

Ingefær er mer enn et asiatisk krydder, faktisk har ingefær vært brukt som medisinplante i kinesisk folkemedisin i mange hundre år. Det latinske navnet, zingiber officinale tyder på at ingefær også har vært brukt som medisinplante også i vår del av verden. I folkemedisinen har ingefær tradisjonelt blitt brukt mot reisesyke, kvalme, mageproblemer og som smertestillende og febernedsettende middel.

Ingefærplanten har grønnfiolette blader og ligner på en orkidé. Men det er roten som har blitt benyttet i folkemedisinen og som også brukes som krydder. Roten inneholder oljer som har både god og sterk smak, men også innholdsstoffer som kan brukes medisinsk.

Flere studier har vist at ingefær virker godt mot reisesyke. Effekten er faktisk på nivå med den vi får av vanlige reisesyketabletter. Det er ingen kjente bivirkninger av ingefær. På samme måte som med reisesyketabletter, må du ta middelet ca. 1 time før avreise.

For de fleste er det vel i drøyeste laget å tygge en bit ingefær. Men det finnes naturmidler å få kjøpt som inneholder ingefær. Effekten av disse preparatene kan variere. Det har stor betydning hvordan ingefæren behandles før det lages kapsler eller tabletter. Dette gjør at enkelte av preparatene kanskje ikke er så effektive mot reisesyke. Ingefær kan være et godt alternativ dersom du er plaget med at du blir trett av vanlige medisiner mot reisesyke.

Ingefær har også andre effekterIngefær virker ikke bare på reisesyke, men også på andre former for kvalme. Blant annet har ingefær god effekt som kvalmedempende middel etter operasjoner. I tillegg kan ingefær virke betennelsesdempende og virke lindrende på for eksempel smerter og revmatisme. Mye tyder også på at ingefær kan ha en blodfortynnende effekt, så dersom du tar blodfortynnende medisiner, bør du bruke ingefær-preparater med forsiktighet.