Muskelverk, sløret syn, hodepine - bivikning, allergi eller annet?

Spørsmål

Jeg har hatt mild pollenallergi i 5 år, og har brukt Loratadin i 1 år.
Startet med pillene 28 mars denne sesongen. Reiste til Nederland 2 april og opplevde følgende symptomer: Muskelverk i rygg, armer og nakke, hodepine, sløret syn. Plagene oppstod i løpet av dagen. Symptomene forsvant ved retur til Norge.
Jeg har fortsatt å ta en pille hver dag, men symptomene har de siste dagene kommet tilbake. Er dette symptomer på allergien?Relevante sykdommer/medisiner: Loratadin Copyfarm 10 mg pr dag.

Kvinne, 40 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for ditt spørsmål.

Du beskriver "Muskelverk i rygg, armer og nakke, hodepine, sløret syn." som kom i løpet av dagen ved reise til utlandet i april og forsvant ved hjemkomst, og så dukket opp igjen hjemme ca. en måned senere. Symptomene er ikke vanlige allergi symptomer. Symptomene debuterte 4 dager etter oppstart av Loratadin (2. sesong med denne antihistamin). Det kan tale for en medikamentbivirkning og felleskatalogen.no bekrefter at hodepine er en vanlig bivirkning. Muskelverk er ikke beskrevet som bivirkning, men det kan tenkes at hodepine kan ha gitt spenninger i rygg og nakke muskulatur. At symptomene kommer og går kan bety at det er andre faktorer som spiller inn i større eller mindre grad f.eks. relatert til pollensesong, menstruasjons syklus eller andre faktorer, men det er spekulasjon fra min side.

Mitt råd er å drøfte med din lege å bytte allergimedisin eller se om symptomene endres ved å slutte med antihistamin noen dager. Prisen kan være forverring i allergi. Du kan føre en dagbok med fokus på hva som gjør at du får symptomlindring og gode dager.

Jeg håper dette er til hjelp og ønsker deg lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-