Behandling av pollenallergi

Spørsmål

Jeg er allergisk mot bjørkepollen, byttet medisin fra Cetirizin til Telfast for cirka 2 uker siden, men synes ikke denne heller fungerer så veldig. Hvor lenge må jeg bruke Telfast før jeg kan prøve noe annet?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du trenger ikke å vente på at en eventuell virkning av en allergimedisin "setter inn". Det du ikke har kjent av virkning til nå, kommer heller ikke.
Men det å bli bedre av en allergi, er jo så utrolig mye mer enn bare valg av tablett-type.

Når det gjelder pollenallergi, som du har, så er det særdeles viktig å aldri lufte sengetøy utendørs om dagen, siden lufta er full av pollen. Og nyvasket dynetrekk og putetrekk må i tørketrommel, IKKE tørkes utendørs. Og alle pollenallergikere må vaske håret hver kveld, for å ikke dra med seg pollen i senga og til hodeputen, hvor man ligger i åtte timer og utsettes for pollen, om ikke en har vasket håret.

Og vis symptomene kommer fra øyne eller nese, så er det tildels viktigere med lokalbehandling (øyedråper, nesespray) enn allergi-tabletter.

Videre så kan du vurdere det som heter "allergi-vaksinering", eller hyposensibilisering. Det er en behandling som går over mange måneder, tildels år, hvor man en gang i måneden får f.eks. en sprøyte med svært små doser av det man er allergisk mot, og så kan man med den behandlingen ofte faktisk bli kvitt allergien for resten av livet.

Ta en grundig prat med fastlegen din, så får du den best mulige behandlingen for din allergi. Hovedpoenget er at behandling av allergi er så mye mer enn bare det å ta en tablett en gang i døgnet.
Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn