Matallergi?

Spørsmål

Hei! Jeg er en slank mann på 26 år, som stort sett alltid har vært frisk og i god form. I høst hadde jeg en litt merkelig spysjuke, hvor jeg kastet opp en natt (uten å være veldig kvalm, bare veldig oppblåst mave), får så til å begynne å føle meg bra å begynne å spise igjen neste dag... For så å kaste opp igjen til natten et døgn senere. Begge gangen kastet jeg opp flere ganger. En uke etter dette fikk jeg betennelse i underarmen, hvor denne hovnet ganske mye opp (hevelsen flyttet seg fra håndleddet og gradvis oppover hele undersiden av underarmen). Det ble aldri tatt noen blodprøver for å finne ut hva det var, men jeg fikk Apoccillin 1000mg. Etter et par dager sluttet hevelsen og øke, og ble så helt borte i løpet av en uke. Jeg har ikke følt meg særlig bra de siste månedene, og innbiller meg at det er etter denne sjauen. Føler også at det i det siste er blitt værre. Plagene jeg har er hjertebank, blir raskt fysisk utmattet, til tider ubehag i bryst/mage/spiserør-området (noen gang følelsen av en klump her), pluss at jeg sover veldig lite og dårlig.
Hjertebanken er det mest prekære. Det er ikke så ille når jeg står opp om morgenen, og bortsett fra at jeg er veldig trøtt føler jeg meg nokså normal.. En tid etter frokost (ikke alltid, men ofte) får jeg hjertebank, er slapp og får ubehag i kroppen. Føler kanskje at jeg også slipper opp mye luft (raper).. Skal også veldig lite fysisk arbeid til før hjertet dundrer i vei, f.eks kan det være nok å gå opp en trapp. Blir også da litt anpusten.. Jeg kan gjerne også kjenne blodgjennomstrømning trykke opp gjennom halsen; føler ubehag/trykk opp langs halsen og haken, varme i ansiktet. Akkurat nå har jeg hatt det et par timer, og legger jeg fingrene forsiktig mot forsiden av halsen kjenner jeg pulsen godt. Nå kjenner jeg imidlertid ikke hjertet så godt. Ofte er ikke pulsen høyere enn hvilepuls, men hjertet slår merkbart hardere. Jeg opplever det altså ofte som at dette kommer i ettertid av et måltid.
Fysisk at også kapasitet min noen dager veldig dårlig. Joggeturer har endt opp med mye gåing (sliten + kraftig puls), og en treningsøkt på gymmen for et par uker siden fikk jeg veldig kraftig hjertebank (etter styrkeøvelser), og følelsen av at jeg snart ville besvime. Dette gjorte meg redd at noe er feil med hjertet. Etterpå var jeg så utmattet at jeg måtte legge meg på sengen da jeg kom hjem. Kom litt mer til hektene, så jeg kunne spise litt og gå på jobb tre timer senere, og da jeg kom hjem etter jobb følte jeg meg nokså mye bedre. Har hatt en tendens til at jeg føler meg mye bedre etter en dag/kveld på jobb, med en del aktivitet (jobber i en matbutikk utenom studier). Har forøvrig relativt normal avføring, og er på do 1-3 ganger om dagen. Spiser variert og sunt, så burde ikke mangle noe. Har ikke klart å se at hjertebanken og symptomene kommer i noen sammenheng med hva jeg spiser. Det virker nokså vilkårlig.. Sliter veldig med å sove også, og setter dette iallefall delvis sammen med at jeg ligger å kjenner at hjertet slår (ikke fort men hardt). De siste nettene har jeg imidlertid ikke kjent så mye, men sovet like dårlig. Føler også at jeg er blitt tynnere, uten at jeg pleier veie meg.
Beklager at dette ble så langt, men håper du tar deg tid å lese det og kanskje har et svar til meg hva dette kan være!? Har tenkt veldig på om jeg kan ha fått matallergi, tarmsykdommer, noe med hjertet..eller kreft i maven, og begynner nå å bli bekymret. Kan det være skadevirkninger av infeksjon eller Apoccillin? Eller kan stor søvnmangel føre til slike reaksjoner..?Relevante sykdommer/medisiner: Har hatt kyssesyke for noen år siden.

Mann, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Det som er sikkert er at du trenger legehjelp. Hva du feiler er det vanskelig å si uten å ha undersøkt deg.
Jeg tror det er utelukket at det er matallergi. Matallergi pleier å arte seg annerledes. Det jeg tenker på er om du kan ha et magesyreproblem, om du kan ha et annet mage-tarmproblem, om du kan være "blodfattig", eller om dette kan ha begynt med en uskyldig lidelse som etter hvert har gitt deg så mye bekymring at du får mange ekstra symptomer.
Det er ikke sannsynlig at dette er skadevirkninger av apocillin eller infeksjon. Søvnmangel kan gi mange symptomer, men det er mer sannsynlig at det er din søvnmangel er sekundær, f.eks. pga bekymringer.
Du er ung, slik at alvorlige sykdommer som kreft og hjertesykdom er svært sjelden, men uansett synes jeg du bør oppsøke lege så raskt som mulig. Du trenger en skikkelig undersøkelse både for sikker diagnose og deretter behandling.
Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-